Vilijampolėje paaugliai surengė egzekuciją

Trečiadienio vakarą Vilijampolėje kilusių muštynių metu buvo mirtinai sužalotas jaunas vyriškis ir smarkiai sumuštas kartu su juo buvęs bičiulis. Dėl neaiškių priežasčių kilusį konfliktą, pasak aplinkinių, panaudodami fizinį smurtą, bandė išspręsti būrys paauglių.

Užpuolikai pasišalino taksi

Incidentas, nulėmęs penkių vaikų tėvo mirtį, Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, įsiplieskė apie 20 val. Panerių gatvės 71A numeriu pažymėto baro „Vyšnelė” kieme. Būtent tokiu metu buvo pastebėtas ant grindinio gulintis 25-erių metų Kęstutis Smirnovas. Vyriškio kūnas su muštinėmis žaizdomis galvos, veido srityje aptiktas baro kiemelyje, prie ten buvusių poros staliukų bei suolelių, skirtų „Vyšnelės” lankytojams.

Nors tiesioginių įvykio liudytojų surasti nepavyko, aplinkiniai tvirtino matę, kaip maždaug dešimties paauglių būrys po įvykdyto susidorojimo greitai išsilakstė į įvairias puses, o trys iš jų iš Panerių gatvės nuvažiavo sidabrinės spalvos taksi automobiliu. Vis dėlto netgi pastarąjį apibūdinti paprašyti vilijampoliečiai tiksliau pasakyti nieko negalėjo.

Draugui sužalota galva

Į nelaimės vietą daugiau nei po pusvalandžio iškviestiems greitosios pagalbos medikams beliko konstatuoti K.Smirnovo mirtį. Tuo tarpu kito nukentėjusio vyriškio, smarkiai sumušto K.Smirnovo bičiulio, pravarde Kysa (nukentėjusysis ir nužudytasis buvo bendravardžiai), jie jau neberado. Pastarasis iškart po žiauraus susidorojimo spruko namo, o į nelaimės vietą sugrįžo ir gausiai susirinkusiems teisėsaugininkams prisistatė praėjus daugiau nei porai valandų.

Panašaus amžiaus kaip ir žuvusysis vyriškis atrodė siaubingai – dėl žiauriai sumušto ir nuo patirtų sužalojimų ištinusio veido jį sunku buvo atpažinti net aplinkiniams gyventojams. Po neilgo pokalbio įvykį tiriantys policijos pareigūnai vyriškiui patarė pirmiausiai kreiptis pagalbos į medikus, o vėliau atvykti į Vyriausiąjį policijos komisariatą.

Smarkiai sumuštą Kysą vėlų vakarą prie „Vyšnelės” atvedė ir po pokalbio su pareigūnais toliau lydėjo galimai romų tautybės vyriškis, prisistatęs esąs jo uošvis, kuris apie įvykį tikino girdėjęs labai nedaug: „Žentas man tepasakė, kad pamatė besiartinančius paauglius, kurių suskaičiuoti net nespėjo, nes iškart po to užpuolikai paleido smūgių krušą, o po jos jis sakė jau nieko nebeatsimenąs”.

Muštynės nežinia dėl ko

Viena netoli stoviniavusi moteris puse lūpų prasitarė turinti savąją versiją: mirtini smūgiai galėję būti skirti anaiptol ne K.Smirnovui, o drauge su juo buvusiam ir išgyvenusiam Kysai: „Jis juk romų žentas, užsiimantis tikrai ne visai švariais darbeliais, todėl nenustebčiau, jei sužinočiau, kad susidoroti buvo bandyta būtent su juo, o kartu buvęs Kęstas žuvo tiesiog atsitiktinai, galbūt norėdamas apginti draugą”.

Negana to, aplinkiniai gyventojai svarstė, kad būrys užpuolikų, sukėlusių mirtinas muštynes, galėjo atbėgti iš netoliese, Vilijampolės gilumoje, esančio kito baro. Žmonės pasakojo, kad neramumų šioje vietoje pastebima vis dažniau, tačiau tokio kruvino susidorojimo iki šiol nebuvo girdėti.

Tiesa, prieš pusantro mėnesio kitoje greta esančios Varnių ir Panerių gatvių sankryžos pusėje motociklu važiavę užpuolikai paleido šūvius į stabtelėjusio automobilio vairuotoją. Pastarojo išpuolio objektu buvo tapęs prieštaringos reputacijos viešbučio-restorano „Sfinksas”, įsikūrusio senajame Žaliakalnyje, savininkas Rimas Jakubauskas, žinomas Gipso pravarde. Tąkart surengto susidorojimo metu tragiškų pasekmių pavyko išvengti.

Aplinkiniams baras nemielas

Iki vėlaus vakaro dirbančioje „Vyšnelėje” prekiaujama maisto produktais ir alkoholiu, tačiau ant jos sienų iškabintos reklamos vis tik labiausiai akcentuoja stipriuosius gėrimus, alų bei cigaretes.

„Anksčiau čia buvo tikrai lankoma parduotuvėlė, į kurią daugelis užsukdavome įsigyti įvairių maisto produktų, tačiau jau kuris laikas daugelis apeina šią vietą iš tolo, kadangi vietoj prekyvietės kur kas labiau suklestėjusio baro kiemelyje besibūriuojantys įvairaus plauko lankytojai niekam nekėlė didelio pasitikėjimo”, – kalbėjo netoliese gyvenanti moteris.

Ne vienas vilijampolietis piktinosi, kad baro darbuotojai nesugebėjo laiku sureaguoti į įvykius jų kiemelyje. Gyventojai svarstė, kad tragiškos jauno vyriškio mirties buvo galima išvengti, jei apie žiaurias muštynes laiku būtų pranešta policijai, greitosios pagalbos medikams ar bent jau apsaugininkams.

Mėgino šauktis pagalbos

Policijos pareigūnai „Kauno dienai” prasitarė išsiaiškinę kiek kitokias mirtinų muštynių aplinkybes, nei pasakojo aplinkiniai, daugiausiai rėmęsi nuogirdomis. Iškelta versija, kad susidorojimas nebuvo įvykdytas akimirksniu. Teisėsaugininkai nustatė, kad, konfliktui dar bręstant, K.Smirnovas spėjo paskambinti savo draugams ir paprašyti, kad šie greitai atvyktų į barą „Vyšnelė”, nes jis esą nujaučiąs liūdną vakaro baigtį. Juolab kad trumpo pokalbio metu lyg ir buvo užsiminta apie gausėjantį įtartinų jaunuolių būrį.

Deja, į grėsusios nelaimės vietą atvažiavę mirtinai sužaloto jauno vyriškio bičiuliai gerokai pavėlavo. Jie rado K.Smirnovą mirtinai sumuštą. Tuo tarpu užpuolikų pėdos jau buvo ataušusios. Manoma, jog muštynių iniciatoriai buvo ne Vilijampolės gyventojai.

Pastarasis nusikaltimo scenarijus sukelia rimtų abejonių, jog būrys užpuolikų į baro kiemelį užsuko netikėtai ir iškart po susidorojimo paspruko. Veikiau tikėtina, kad tie patys paaugliai galėjo sėdėti prie gretimo staliuko ir vienaip ar kitaip išprovokuoti konfliktą, pasibaigusį žmogžudyste.

Be tėvo – penketas vaikų

„Tai buvo vienintelis mano sūnus. Neįsivaizduoju, ką aš dabar paaiškinsiu jo vaikučiams, kur prapuolė jų tėvelis”, – netikėto sūnaus praradimo prislėgta kalbėjo nelaimės vietoje buvusi K.Smirnovo motina Elytė.

Moteris pasakojo tą vakarą pro langą mačiusi sūnų, besivaišinantį alkoholiniais gėrimais su romų tautybės pažįstamais vyriškiais, tačiau apie tokią tragišką tos dienos įvykių baigtį nė nepagalvojusi. Motina sakė dažnai sūnui papriekaištaudavusi, kad šis mieliau leidžia laiką su tokiomis aplinkinių kompanijomis, nei po darbo užsuka pas ją į namus.

Prie metalo gaminių dirbęs K.Smirnovas, pasak motinos, vertėsi labai sunkiai. Gyvendamas su sugyventine Marija skurdžiame bendrabučio tipo bute, vyriškis rūpinosi ne tik trimis savo atžalomis, bet ir pora sugyventinės vaikučių iš ankstesnės jos santuokos.

Tomas Jarusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.