G.Krapikas apie rungtynes Lietuva – Prancūzija

Rinktine.lt apie Europos čempionato ketvirtfinalio rungtynes kalbėjosi su Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio asistentu Gintaru Krapiku.

Treneri, kaip pakomentuotumėte pagrindinias lietuvių pralaimėjimo priežastis?

– Rinktinę iš vėžių išmušė agresyvi prancūzų gynyba. Puolime pritrūko kokybės. Priešininkai neleido mums žaisti savojo žaidimo. Nepavykdavo susidaryti gerų progų metimui. Lietuviai mesdavo dėl to, kad jau reikėdavo mesti, o ne dėl to, kad būdavo gerose padėtyse. Aišku ir prancūzai puolime neblizgėjo, tačiau jie įmetė sau įprastą taškų skaičių, o mums leido įmesti tik pusę to ką mes įmesdavome, todėl jie savo užduotis įvykdė geriau.

Tokiai jaunai komandai kaip Lietuva, be lyderio tokiose rungtynėse laimėti neįmanoma. Priešininkai tai žinojo ir jiems pavyko eliminuoti Ramūną iš žaidimo. O kai nesisekė lyderiui, tai ir kitiems žaidėjams sunkiau rasti kelius link varžovų krepšio.

Trečiojo kėlinio pabaigoje, kai buvome sumažinę skirtumą iki 8 taškų, rodės, kad gal pavyks užsikabinti ir pakeisti rungtynių eigą, tačiau tada sekė keletas atakų, kai mūsiškiai apsigynę neatsikovodavo kamuolio ir galutinai susikomplikavo sau padėtį.

Kas įtakojo tokį prastą Lietuvos rinktinės pataikymą?

– Žinoma, kad prancūzų gynyba. Jie judrūs atletiški krepšininkai, kurie gali žaisti beveik visose pozicijose, jiems nebuvo jokių problemų keistis gynyboje. Daugelis mūsų mestų metimų buvo nebudingi mūsų krepšininkams, todėl ir pataikymo procentas toks prastas.

Pirmoje rungtynių pusėje lietuviai nemetė nei vieno baudos metimo. Kodėl taip atsitiko?

– Komandos žaidime trūko agresyvumo. Jau minėjau, kad prancūzų gynyba išmušė mus vėžių, nepavykdavo logiškai užbaigti atakų. Tekdavo brautis pro klampią gynybą ir mesti nepatogius metimus, todėl priešininkams prasižengti jau nereikėdavo.

Rusų rinktinės treneris kaip vieną pagrindinių savo komandos pralaimėjimų priežasčių įvardino tas tris laisvas dienas, kurias komanda gauna laimėjusi pirmąją vietą grupėje. Anot jo, rusai psichologiškai perdegė prieš ketvirtfinalio rungtynes. Ar negalėjo panašiai nutikti ir Lietuvos rinktinei?

– O ką daryti? Tokia varžybų sistema. Gera ji ar bloga ne mums spręsti. Nepradėsi gi specialiai pralaiminėti rungtynių tam, kad galėtum visą laiką rungtyniauti.

Ar pavyks komandai nusiraminti ir nusiteikti rungtynėms su Rusijos rinktine?

– Turi pavykti. Kol kas pagrindinio tikslo, kuris buvo iškeltas rinktinei – pakliūti į pasaulio čempionatą mes nei pasiekėm nei pralaimėjom. Viskas spręsis rungtynėse su Rusija, todėl reikia greičiau pamiršti tą pralaimėjimą prancūzams ir galvoti apie penktadienio rungtynes.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė dėl kelialapio į 2006 m. pasaulio krepšinio čempionatą kausis šiandien 16:30 val. su Rusijos rinktine.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.