Sensacingai rusus įveikę graikai – pusfinalyje

Pirmosiose Europos čempionato ketvirtfinalio rungtynėse Graikija netikėtai rezultatu 66:61 nugalėjo Rusijos krepšininkus ir iškopė į pusfinalį.

Rungtynes tragiškai pradėjo graikai, kurie po A.Kirilenko dvitaškio jau atsilikinėjo 2:13. Pirmasis kėlinukas baigėsi rusams pirmaujant 13:6. Antrajame ketvirtyje graikai atsigavo – po N.Hatzivretto tritaškio deficitas siekė jau tik 2 taškus, tačiau kėlinuką sėkmingiau užbaigę rusai ilsėtis išėjo pirmaudami 33:26.

Trečiajame kėlinuke, po puikiai rungtyniavusio T.Papalouko tritaškio, graikai pirmą kartą išsiveržė į priekį 42:40, o po to N.Hatzivrettas sumetė baudas ir padidino skirtumą. Ketvirtis baigėsi Graikijai esant priekyje 44:40.

Lemiamoje rungtynių dalyje J.Holdenui buvo pavykę sumažinti deficitą iki minimumo (49:50), bet Graikija, daugiausiai T.Papaloukas pastangomis susigrąžino solidesnį pranašumą. Iki rungtynių pabaigos likus 1:33 min. graikai turėjo 7 taškų pranašumą, tačiau netrukus rusai surengė dvi sėkmingas atakas ir sumažino skirtumą iki 3 taškų. Vis dėlto lemiamais momentais T.Papaloukas ranka nedrebėjo, o rusams šansų jau nebeliko ir graikai šventė pergalę.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo T.Papaloukas – 23 taškai (4 atk. kam.), D.Dikoudis – 11 (5 atk. kam.), N.Hatzivrettas – 9, M.Kakiouzis (11 atk. kam.) ir N.Zisis – po 6.

Rusijos ekipoje išsiskyrė A.Kirilenko, pelnęs 20 taškų ir atkovojęs 16 kamuolių ir blokavęs 3 metimus, tačiau suklydęs 5 kartus. J.Holdenas – 15 (0/8 tritaškiai), V.Khryapa – 8 (11 atk. kam., 5 klaidos).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.