Uniformomis Jūreivystės kolegijos studentai pasipuoš kitąmet

Šiemet pradėjusi dar vienus mokslo metus Lietuvos jūreivystės kolegija rengiasi didžiulėms permainoms – bus atnaujintos ne tik šios mokslo įstaigos techninė ir teorinė bazės, bet ir sukurta speciali studentų uniforma.

Pasak kolegijos Aukštųjų studijų skyriaus vedėjos Larisos Polianinos, šiemet studentų sulaukta panašiai kaip ir pernai. „Jūrų laivavedybos, laivų energetinių įrenginių eksploatavimo, uosto ir laivybos valdymo specialybių dieniniame skyriuje mokytis įstojo 145 studentai, o neakivaizdžiai jas bei dar uosto ir laivybos įmonių finansavimą studijuos 150 asmenų”, – sakė L. Polianina.

Nesiskundžianti studentų stoka kolegija sėkmingai tęsia dar pavasarį pristatytus projektus, kuriais, taikantis prie ES standartų, siekiama diegti naujus jūreivių mokymo metodus bei atnaujinti ir patobulinti kolegijos studentų praktinių užsiėmimų bazę.

Jūreivystės kolegijos projektų vadovė Inga Bartusevičienė tikino, jog numatyti projektai vykdomi pagal nustatytą planą. „Kol kas dar organizuojami viešieji pirkimai, o spalio pabaigoje vyks susirinkimas, kuriame bus aptariami atliktų darbų rezultatai”, – pasakojo I. Bartusevičienė.

Pasak jos, vienas iš projektų bus baigtas 2006-ųjų lapkritį, o kitas – 2007-aisiais.

Kol kas lieka neaiškus mokomojo kolegijos laivo „Brigita” likimas. Pasak šios mokslo įstaigos direktoriaus Viktoro Senčilos, 1960 metais statytas laivas ir toliau naudojamas, nors pavasarį jau buvo kalbėta apie jo iškėlimą į krantą.

„Viskas priklausys nuo atliktų projektų. Gal po metų ir svarstysime mokymų perkėlimą į krantą”, – sakė V. Senčila.

Netolimoje ateityje Lietuvos jūreivystės kolegijos studentai turėtų sulaukti vienos įdomiausių naujovių – uniformos. Beje, kolegijos akademinės tarybos pirmininkė Laima Paulauskienė kol kas negalėjo pasakyti tikslios datos, kada tai nutiks.

„Jau gautas finansavimas, tačiau konkurso būdu dar neišrinkta įmonė, siūsianti šias uniformas, o darbo spartumas didžiąja dalimi priklauso ir nuo jos. Aišku, norėtume, kad jau nuo kitų mokslo metų studentai galėtų puoštis naująja uniforma, bet to dar negalime garantuoti.”

L. Paulauskienė pasakojo, kad kolegijos studentų uniformą sudarys tamsiai mėlyni megztukai, tokios pat spalvos marškiniai trumpomis ir ilgomis rankovėmis, balti paradiniai marškiniai bei juodos kelnės. Naujoji uniforma bus pažymėta Jūreivystės kolegijos emblema bei skiriamaisiais pagal specialybes ženkleliais. Darbuotojos teigimu, ji bus privaloma visiems šios įstaigos studentams.

„Studentai labai nori uniformos, nors, aišku, yra dalis ir priešiškai nusiteikusių. Šitaip apsirengę jie bus neaptarnaujami baruose, nes bus lengvai atpažįstami, iš kokios mokslo įstaigos yra, – dėstė L. Paulauskienė. – Deja, specialioms merginų uniformoms finansavimo nepakaks, tad joms teks dar ilgiau palaukti.”

Lina Narbutaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.