Plačiajuosčio ryšio įdiegimu šalyje rūpinsis speciali įstaiga

Vyriausybė pritarė viešosios įstaigos „Plačiajuostis internetas” steigimui ir finansavimui, kuri turėtų organizuoti, koordinuoti ir kontroliuoti plačiajuosčio duomenų perdavimo tinklo steigimą kaimiškose seniūnijose. Įgyvendinant RAIN ir kitus projektus, ši įstaiga rengs periferinėse/nekonkurencingose šalies teritorijose veikiančių privačių operatorių statomų elektroninių ryšių tinklų schemas (projektus).

Įstaiga „Plačiajuostis tinklas” taip pat vykdys funkcijas, susijusias su plačiajuosčio ryšio tinklo plėtra bei analizuos ES dokumentus bei rengs projektus, užtikrinančius ES plačiajuosčio ryšio gairių įgyvendinimą

Įstaiga, kuri bus kuriama pagal trišalę sutartį su Matematikos ir informatikos institutu, Susisiekimo ir Švietimo ministerijomi, bus pavaldi Susisiekimo ministerijai. „Plačiajuosčiame internete” dirbs 7 žmonės ir 2 ekspertai, kurie vykdys RAIN projekte numatytas funkcijas, bet jų darbo užmokesčio apskaita bus vykdoma atskirai ir priskiriama prie RAIN projekto atitinkamų išlaidų. Įstaigą planuojama įsteigti š. m. spalio mėnnesį.

Iš Vyriausybės rezervo Susisiekim ministerijai nutarta skirti 159 tūkst. litų valstybės įnašui į steigiamą įstaigą „Plačiajuostis internetas”.

Projekto „Kaimiškųjų vietovių informacinių technologijų plačiuojuostis tinklas RAIN” bus įgyvendinamas 2005-2008 m. Jis apjuos visą Lietuvą – bus nutiesta 3000 km optinio kabelio, kuris sujungs 410 taškų ir nusidrieks iki atokiausių seniūnijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.