Lietuvos įvaizdį išsinešė vagys

Bendrovė, laimėjusi Vyriausybės konkursą, prarado visą savo medžiagą.

Dingo technika ir duomenys

Vyriausybės konkurse dėl Lietuvos įvaizdžio sukūrimo pirmaujanti įstaiga „Europos namai” patyrė nemalonų naktinį smūgį.

Vakar apie 2 valandą vagys įsilaužė į įstaigos būstinę ir išsinešė keturis nešiojamus kompiuterius.

„Europos namai”, kurių partnerė Lietuvos įvaizdžio konkurse yra garsi britų kompanija „Chime”, neteko ne tik brangios technikos, bet ir svarbios kompiuteriuose laikytos informacijos.

Konkursas, kuriame dalyvauja įstaiga, vertinamas keliais milijonais litų.

Įstaigos direktorė Judita Akromienė „Ekstra žinioms” sakė mananti, kad vagystę tiriantys pareigūnai nė neįsivaizduoja, kokių valstybinės reikšmės reikalų turi jos vadovaujama įstaiga.

Vogti nebuvo prasmės?

Lietuvos įvaizdžio formavimo konkurse viešoji įstaiga „Europos namai” su partnere „Chime” pateikė projektą „Vivat Lietuva” ir surinko 115 balų. Toks rezultatas užtikrino preliminarios konkurso eilės pirmąją vietą.

Komisija iš viso vertino šešis pasiūlymus, iš kurių keturi buvo atmesti. Vadinasi, „Europos namai” turi vienintelį konkurentą, kuris dar turi vilčių tapti nugalėtoju.

Tai konsorciumas, kurį sudaro viena didžiausių Lietuvoje ryšių su visuomene agentūrų „VRP Hill&Knowlton”, Baltijos viešųjų ryšių grupė, „KPMS Lietuva”, „TNS Gallup” bei reklamos agentūros „DDB Vilnius ir „Y&R garage 4×4”. Konsorciumo projektui „Valstybės reputacija” komisija skyrė 92 balus.

Kompanijos „VRP Hill&Knowlton” vykdantysis direktorius Mykolas Katkus tikino, kad ant jų konsorciumo negali kristi jokie įtarimai dėl informacijos vagystės.

„Absoliučiai atmetu tokią galimybę. Mes per metus dalyvaujame 50-yje skirtingų konkursų ir daugumą jų laimime. Be to, mes juk draugiškai bendraujame su kai kuriais „Europos namų” žmonėmis. Paskambinsiu Juditai ir pareikšiu užuojautą”, – kalbėjo M.Katkus.

Jis svarstė, kad prasmė vogti „Europos namų” kompiuterius galbūt buvo prieš konkursą, o ne dabar, kai projektai jau perduoti vertintojams.

Ėmė tik kompiuterius

„Europos namų” direktorė J.Akromienė nelinkusi sieti Vyriausybės konkurso su vagyste.

„Praradimas yra. Netekome darbo priemonių. Tai, kad išnešta informacija – irgi nuostolis. Esame išmušti iš vėžių. Tai didelis nemalonumas, bet šis įvykis jokiu būdu nepakenks mūsų dalyvavimui konkurse”, – kalbėjo J.Akromienė.

Naujoji „Europos namų” būstinė yra pačiame Vilniaus centre, Labdarių gatvėje. Vagys nepabūgo brautis į saugos tarnybos „Vilniaus skydas” saugomas patalpas.

Ilgapirščiai pateko į vidų nupjovę metalines grotas ir masyviomis šaligatvio plytelėmis išdaužę stiklą. Nieko k=ita, be kompiuterių, jie neėmė. Suveikus signalizacijai, apsaugininkai tvirtina atvykę per tris minutes, bet nieko nesučiupo.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.