Kauno valstybinis muzikinis teatras turi naują vadovą

Šiandien Kultūros ministras Vladimiras Prudnikovas susitikime su Kauno meru Arvydu Garbaravičiumi pristatė naują Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovą Benjaminą Želvį.
Ministerijos skelbtą konkursą teatro vadovo pareigoms užimti Muzikinio teatro solistas B.Želvys laimėjo rugpjūčio viduryje.
„Tikiu, kad atėjus naujam ir energingam vadovui, Muzikinis teatras kauniečius ir miesto svečius sudomins įdomiu repertuaru ir žiūrovų čia niekada netruks. Savivaldybė ir Muzikinis teatras iki šiol lengvai rasdavo bendrą kalbą, tad esu tikras, kad bendradarbiavimas ir ateityje nenutruks „, sakė Kauno meras.
Kultūros ministras pažymėjo, kad naujajam vadovui teks pasirūpinti ne tik kultūriniu teatro gyvenimu, bet ir ūkiniais reikalais.
„Geri poslinkiai Kauno kultūriniame gyvenime džiugina, tačiau dabar didžiulį rūpestį kelia nedideli teatro techninio personalo atlyginimai, remonto darbai. Teatras turi rezervų, tad tikėkimės, kad šios problemos bus išspręstos”, sakė ministras.
B. Želvio teigimu, revoliucijų Kauno valstybiniame muzikiniame teatre nebus, o darniam ir talentingam kolektyvui jis sieksiąs sudaryti visas sąlygas tobulėti.
„Naujos pareigos įpareigoja – jaučiu didžiulę atsakomybę prieš kolektyvą ir visą Kauną.. Norėčiau, kad mūsų teatrą žinotų ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, todėl kviesime užsienio trupes ir patys važiuosime į svečius. Nuo šiol repertuaras bus planuojamas pusmečiui, o ne dviems mėnesiams, kaip buvo anksčiau. Į teatro veiklą įtrauksime ir studentiją”, teigė B. Želvys.
B. Želvio teigimu, bus toliau tvarkomas teatro fasadas, apie milijoną litų kainuotų prieš 26 metus remontuotos pagrindinės salės pertvarka.
Keturiasdešimt devynerių metų B.Želvys nuo 1986 metų dainuoja Muzikinio teatro scenoje. Baritono kūrybinę veiklą ženklina dvidešimt penki vaidmenys operose, operetėse ir miuzikluose.
„Baritonų trio” narys kartu su kolegomis Gediminu Maciulevičiumi ir Danieliumi Vėbra jau ketvirtą kartą rengė populiarų tarptautinį festivalį „Operetė Kauno pilyje”.
Nuo 1991 metų sausio iki šių metų gegužės mėnesio Muzikiniam teatrui vadovavo režisierius Gintas Žilys. Dabar jis yra Muzikinio teatro meno vadovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.