Serbiškas dienoraštis

Rugsėjo 18-oji.

Prognozės pasitvirtino – lietuviai sutvarkė ir paskutinius grupės priešininkus bulgarus. Gal ne taip triuškinančiai, kaip galėjo pasirodyti po pirmų penkių minučių, bet pakankamai ramiai ir solidžiai. Šiaip ar taip, kroatai su Bulgarija kovėsi visas 40 minučių, turkai vos išnešė kailį po pratęsimo, Lietuva nugalėjo 13 taškų persvara. Lietuvių sirgaliai vėl buvo aukštumoje. Po finalinės sirenos visi su malonumu sutraukė Marijono „Tris milijonus”. Turime atsargoje dar ir ŽASų „Fortūną”, bet palaikysim kitam kartui.

Geltonai–raudonai-žalių armija sužavėjo ir Podgoricoje varžybas stebėjusį Toronto „Raptors” skautą, kuris sekmadienio vakarą nepaliaudamas kartojo „Neįtikėtina. Nuostabu. Nepakartojama”. Aišku, čia tau ne NBA arenos su čipsais ir hamburgeriais vietoj vėliavų ir būgnų. Po antro alaus „Raptorius” užsigeidė įsigyti porą trispalvių lietuvių sirgalių kepuraičių.

Po rungtynių – viena iš tų ne taip jau dažnai pasitaikančių situacijų, kai gerai nusiteikusios buvo abi pusės. Lietuvių treneris A.Sireika buvo patenkintas, kad grupę pavyko uždaryti be pralaimėjimų, kad komanda neatsipalaidavo, nors rungtynės jau nieko nebereiškė. Bulgarų strategas džiaugėsi, kad pavyko išvengti sutriuškinimo. Ir apskritai turnyre bulgarai nors ir liko paskutiniai, tačiau nedaug trūko, kad būtų įkandę turkams arba kroatams, o gal ir abiems kartu.

Visi patenkinti ir išsiskirstė pakuotis daiktų. Lietuviai – kelionei į Belgradą, bulgarai – namo į gimtinę. Kas iš kitų dviejų komandų liks Podgoricoje, o kas keliaus žaisti į Vršacą, paaiškėjo po Kroatijos – Turkijos dvikovos. Žaisdami be pirštą susilaužusio snaiperio I.Kutluay‘aus, turkai pralošė ir grįžę į viešbutį taip pat ėmėsi lagaminų. Juodkalnijos sostinėje liko kroatai. Ar su jais dar pasimatys Belgrade lietuviai, paaiškės antradienį.

Iš kitų grupių tą vakarą labiausiai mus domino C ir D. C grupėje treti liko prancūzai. D grupėje buvo keli variantai, kurie galėjo serbus iš antros vietos perkelti į pirmą, trečią ar net ketvirtą, tačiau viskas susiklostė taip, kaip ir buvo spėta. Izraelis įveikė Ispaniją, tačiau nepakankamu taškų skaičiumi, o serbai nugalėjo latvius ir užėmė antrą vietą. Taigi, lietuvių ketvirtfinalyje dabar laukia Prancūzijos – Serbijos rungtynių laimėtojas. Nors šeimininkai šiame čempionate kol kas neblizga, vis tik Lietuvos delegacijoje nelabai kas nori žaisti ketvirtadienio rungtynes su serbais, kuriuos, matyt, palaikys keliolika tūkstančių aistruolių. Čia jau ir Sėklos būgnai nelabai padės.

Rugsėjo 19-oji.

Į Belgradą – kartu su turkais * D.Nelsonas išvyko į Ameriką * Rinktinei – laisva diena * Treneriai pradeda ruoštis ketvirtfinaliui *

Pagyvenusiame „Boinge” reisu Podgorica – Belgradas sutilpo net trys krepšinio komandos – Lietuvos ir Turkijos rinktinės (turkai iš Belgrado Vršacą pasieks autobusu) bei į pasiruošimo stovyklą skridusi vietos „Budučnost” komanda.

Lietuvos delegacijoje trūko tik Donno Nelsono – amerikietis anksti ryte išskrido į JAV, kur turės dalyvauti savo tėvo išleistuvėse „Dallas Mavericks” klube. Prie rinktinės D.Nelsonas turėtų vėl prisijungti ketvirtfinalio išvakarėse, trečiadienį.

Rinktinė Belgrade įsikūrė „Intercontinental” viešbutyje, esančiame visai šalia „Belgrado arenos” kur vyks lemiamos čempionato dvikovos. Tačiau pirmadienį šios arenos krepšių lietuviai dar nebandė – treneriai žaidėjams padarė laisvą dieną. Vis tik prieš tai buvo sužaistos trejos rungtynės per trejas dienas, tad daugumai krepšininkų poilsis tikrai nepakenks.

Tuo tarpu trenerių štabas pavakare jau ėmė ruoštis būsimoms rungtynėms – pradėta studijuoti svarbiausi serbų ir prancūzų (gal vis tik daugiau serbų) žaidimo aspektai. Nuo antradienio komanda grįš į normalų čempionato darbo grafiką, o vakare bus gauta šviežiausia informacija apie būsimą varžovą – savo santykius Novi Sado mieste išsiaiškins Prancūzija ir Serbija bei Juodkalnija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.