Dėvėtų drabužių parduotuvių „aistruoliai” nepaiso net būrėjų įspėjimų

Nesuskaičiuojamose dėvėtų drabužių parduotuvėse pirkėjai lankosi ne tik skurdo genami. Vis dažnesniam tai tampa savotišku pomėgiu ir įdomiu laiko praleidimu. Pasak pačių prekeivių, apsilankyti jų parduotuvėse nevengia ir gerai žinomi, ir aukštus postus užimantys žmonės, jų negąsdina nei neprestižinė „skudurynų” reputacija, nei dėvėtų drabužių „bloga aura”.
Dėvėtų drabužių prekyba ne vienerius metus užsiimantys verslininkai tikina, kad pirkėjas dabar šiek tiek kitoks nei anksčiau. Dėvėtų drabužių ir avalynės parduotuvių durų praverti, po lentynas naršyti nebevengia ir inteligentiški, pasiturintys panevėžiečiai.

„Žinomi mieste žmonės, prestižinėse įstaigose dirbantys nevengia pas mus užsukti, sau patikusį ir tinkantį, geros firmos drabužį įsigyti”, – sako miesto centre dirbanti Nijolė Juknienė.

Bet perkančiųjų, pasak moters, vis dėlto mažiau negu besižvalgančiųjų.

Kaip į „Babiloną” – pasižvalgyti

„Kaip į „Babiloną” žmonės į dėvėtų drabužių parduotuves išsiruošia – dairosi, žiūrinėja, patikusius drabužius kilnoja. O gal ką nors nepaprasto užtiks? Blogiausiai perka avalynę. Ir nesuprantama kodėl: juk turime ir kokybiškos, geros. Populiariausia, vos gavus tuoj pat išperkama prekė – stringai. Jie tai tikrai neužsiguli. Populiari ir patalynė”, – kalbėjo ne vienoje parduotuvėje kalbintos pardavėjos.

Apatiniai drabužiai, anksčiau mažiau dėvėtų drabužių parduotuvių lankytojus dominę, dabar – jei tik geresnės kokybės – tuoj pat išgraibstomi.

„Visiškai nenuskalbtos, o ypač didesnio dydžio liemenėlės, kelnaitės išperkamos bematant. Kaip sakė viena mūsų nuolatinė pirkėja – bijoti nėra ko: parsineša, druskos tirpale per naktį išmirko, paskui išskalbia ir gali dėvėti kaip naują, – pasakojo pardavėja Jolanta. – Ir ne tik su apatiniais taip – viską, ką nusiperka, sako, druskoje mirko. Neva, kam rizikuoti – dar bloga aura su drabužiais persiduos. O druska viską sunaikina”.

Druska nepadės

Žinoma mieste būrėja Lukrecija Dūdienė kategoriškai nusistačiusi prieš dėvėtus drabužius ir tikina, kad jokia druska prastos auros iš jų panaikinti negali.
„Serganti ar pikta moteris nešiojo palaidinę trejus metus, o palaikius druskoje per naktį jos palikimas išnyks? Nesąmonė. Pavojus išlieka”, – perspėja būrėja.

„Aš žinau, kad žmonės po dėvėtus drabužius naršo, reikia ar nereikia perka – ne iš skurdo, tai jau tapo daugelio blogu įpročiu. Visiems patariu kaip įmanoma vengti nežinia kieno dėvėtų drabužių, o ypač apatinių, patalynės. Suprantu, kad kartais vilioja kokybė, firminiai ženklai, tačiau prieš perkant visada reikėtų pagalvoti: ar man tai būtina, ar be to neapsieisiu?”

Lankosi ir fetišistai…

„Skudurynais”, „dolerinėmis”, „lapatynais”, „blusynais” ir dar visokiais vardais vadinamose dėvėtų drabužių parduotuvėse pasiūla didžiulė. Daugiausia iš Vakarų ir Šiaurės Europos šalių mus pasiekiančiose siuntose rasi visko, ko reikia: patalynės, užuolaidų, striukių, rankšluosčių, įvairiausių madų, sezonų, dydžių drabužių. Viskas, teigiama, dezinfekuota, prekybai paruošta, gražiai iškabinta vilioja ir vargšų, ir turtingesniųjų akį.

„Pirkėjai – labai įvairūs, – sako N.Juknienė. – Kai kuriuos vos ne ligoniais galima pavadinti – ateina kasdien, kartais ir po du kartus per dieną, tuos pačius drabužius kilnoja, varto, matuojasi. Perka – retai. Yra keletas vyriškių, kurie dailius moteriškus apatinius drabužius perka sau – pasigrožėti. Renkasi, žiūrinėja, uosto ir į dydį jokio dėmesio nekreipdami nusiperka. Juos jau pažįstame: įeina į parduotuvę – ir prie apatinių”.

Pardavėja Jolanta pasakojo apie savo mylimosioms seksualių apatinių ieškančius vyriškius: „Net keletas tokių yra. Prašo palikti, jeigu gausim, ypač seksualių drabužėlių. Sako, nenorintys šimtų už tai mokėti, o papuošti moterį labai maga. Paliekam. Nuperka”.

…Ir vagys neaplenkia

Pasak pardavėjų, dėvėtų drabužių parduotuvių mieste nevengia ir vagišiai.
„Ypač dažnai patikusius apatinius, palaidinukę, šalikėlį į kuprinę ar užantį įsikiša ir iš parduotuvės ramiai išeina paauglės. Pinigų nemokėjus daiktą įsigyti kartais sumano ir labai nekaltai atrodančios, tvarkingos, dailios moterys bei prasigėrę vyrai, narkomanai”.

Labiausiai pardavėjos sako atkreipusios dėmesį į tai, kad dabartinį dėvėtų drabužių pirkėją pirmiausia vis dėlto domina drabužio kokybė. Bet kokio, nors ir labai pigiai kainuojančio, pirkti jau neskubama.
Vitalija Jalianiauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.