Miesto valdžia klausysis ir vaikų balso

Rengdama Panevėžio jaunuomenės meninio ugdymo planus Savivaldybė žada patenkinti visus paauglių norus ir pageidavimus
Panevėžio vaikams ir paaugliams įdomiausios ir patraukliausios meno šakos – fotografija, dailė, teatras ir choreografija. Visiškai abejinga miesto jaunoji karta yra lietuvių liaudies kūrybos palikimui – folklorinėms dainoms bei šokiams.

Tai paaiškėjo iš šią vasarą mieste vykusios jaunųjų panevėžiečių apklausos, kurią Savivaldybės užsakymu atliko Vilniaus pedagoginio universiteto darbuotojai.

Apklausoje dalyvavo per 7 tūkstančius respondentų, taip pat buvo teiraujamasi ir jų tėvų nuomonės.

Meninio ugdymo programa

„Vaikų ir paauglių poreikiai bei pageidavimai mums reikalingi parengti Panevėžio vaikų ir jaunimo meninio ugdymo programą. Sukurti ją esame įsipareigoję miesto strateginiame plane”, – PB teigė programos rengimo darbo grupei vadovaujantis vicemeras Kastytis Vainauskas.

Miesto vadovas džiaugėsi, kad Panevėžio jaunuomenė, kaip parodė apklausa, domisi menais, nori ugdyti savo sugebėjimus vienoje ar kitoje srityje, tačiau apgailestavo dėl nekokio požiūrio į tautinę kultūrą.

Vakar darbo grupė vaikų ir jaunimo meninio ugdymo programai parengti rinksis įvertinti apklausos rezultatus.

Sudarys sąlygas

„Miesto vaikams turėsime sudaryti galimybes realizuoti savo sugebėjimus visose jų pageidaujamose meno šakose. Štai vaikams labai patinka dailė, o į Dailės mokyklą visi norintieji dabar juk nepatenka – šią problemą reikės išspręsti”, – sakė K.Vainauskas.

Savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Audronės Bagdanskienės teigimu, dar iš apklausos paaiškėjo, kad šiuo metu tarp Panevėžio vaikų ir paauglių populiariausi meninio ugdymo užsiėmimai yra šiuolaikinių šokių, dainavimo, grojimo muzikos instrumentais pamokos, taip pat kad šiuos užsiėmimus lanko daugiau mergaičių nei berniukų.
Neringa Martinkutė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.