Renginių organizatorius atšuoliavo tvarkyti siauruko

Po dviejų savaičių VšĮ Aukštaitijos siaurajam geležinkeliui vadovauti pradės renginių organizatorius, kurį laiką dirbęs alkoholinių gėrimų vadybininku Gintaras Kerbedis (nuotraukoje). Tai jau trečiasis siauruko direktorius per ketverius metus. Nepatvirtintais duomenimis, prieš tapdamas naujuoju vadovu G.Kerbedis kelias savaites beveik kasdien lankėsi Apskrities viršininko administracijoje.
Kas taps Aukštaitijos siaurojo geležinkelio direktoriumi, paaiškėjo vakar vykusiame siauruko visuotiniame dalininkų susirinkime. Jame, be apskrities viršininkės G.Umbrasienės, dalyvavo Kultūros ministerijos atstovas Romanas Sanapėdis, Utenos apskrities sekretorė Zita Ringelevičienė bei Anykščių meras Alvydas Gervinskas. Dar vieno dalininko – Susisiekimo ministerijos – atstovai susirinkime nedalyvavo, bet savo norus pateikė raštu.

Buvęs siauruko direktorius, vadovavęs įstaigai nuo 2002 metų liepos, Žydrūnas Kvedaras liks dirbti. Jis bus atsakingas už siauruko eismo saugumą, techninę geležinkelio būklę, domėsis investicinių projektų įgyvendinimu.

Konkurso nebuvo

Konkursas eiti siauruko vadovo pareigas skelbtas nebuvo. „Pagal įstatymus jo skelbti nereikėjo. Į šią vietą pretendavo du žmonės. Po ilgų diskusijų pasirinkome G.Kerbedį. Dalininkų nuomone, jis pateikė išsamią siauruko ateities viziją”, – sakė apskrities viršininkė. Nors G.Umbrasienė tikino, kad kitas pretendentas į siauruko vadovo postą darbuojasi kultūros srityje, PB žiniomis, G.Kerbedis buvo vienintelis kandidatas.

Komandos žmogus

PB žiniomis, save renginių režisieriumi vadinantis G.Kerbedis yra apskrities viršininkės G.Umbrasienės vienuolikmečio sūnaus Arūno krikštatėvis. Tačiau apskrities vadovė tai bandė kategoriškai neigti: „Jokių giminystės ryšių nėra. Kerbedį pažįstų jau seniai. Susipažinau su jo veikla, kai buvau išrinkta pirmąja Panevėžio mere. Jo darbo metodai padarė man įspūdį”.

Beje, G.Kerbedį galima vadinti G.Umbrasienės komandos nariu. Dar 1990-1991 metais, kai dabartinė apskrities viršininkė vadovavo Panevėžio miestui, naujasis siauruko direktorius dirbo merės komandoje – vadovavo Kultūros komitetui.

Naujas darbas nebaugina

Bandydamas paaiškinti pasirinkimą vadovauti siaurukui G.Kerbedis bandė didžiuotis, kad su siauruku susijęs jau senokai. „Kas ir kada pasiūlė pabandyti tapti siauruko vadovu – neprisimenu. Ar tai svarbu? Svarbu, kad žinau, kaip šį objektą padaryti patrauklų. Tai įdomus kultūros paveldas. Jau dabar vizijose turiu numatęs apie 20 pramoginių vaizdinių, kurie tikrai patiks visiems, panorusiems keliauti siauruku”, – pompastiškai kalbėjo naujasis vadovas.

Vyriškis tikino, kad keisti alkoholio vadybininko darbą į siauruko direktoriaus postą – nebaugu. „Kodėl turėtų būti baugu, jei žinai, ko nori. Matai vizijas, kurias teks įgyvendinti. Nė vienas mano organizuotas renginys „pravalo” neturėjo. Manau, kad ir šis darbas siauruke „pravalo” nepatirs”, – teigė G.Kerbedis.

Supeikė galimybių studiją

G.Kerbedis pokalbio metu kelis kartus kartojo, kad svarbu turėti idėjas, vizijas, o vėliau mokėti jas įgyvendinti. Paklausus, ar prieš tapdamas siauruko vadovu bent jau susipažino su miesto savivaldybės Investicijų skyriaus specialistų rengiamu siauruko pritaikymo turizmui galimybių studija, nė nedvejodamas atšovė: „Kaip galima rengti galimybių studiją neturint vizijos. Nežinau, ar ji bus naudinga. Studijos rengėjams reikia daugiau bendrauti su siauruko darbuotojais. Tegul rengia”, – kritikavo specialistų darbą režisierius.

Pokalbio pabaigoje G.Kerbedis teisinosi, kad jam, pradėjus vadovauti siaurukui, iškart nebus galima matyti pokyčių. „Tam reikia laiko. Iškart uždirbti daug pinigų nebus galima. Praeis laiko. Kvepia gera ateitimi”.

Pasirinko draugą

PB kalbinti kai kurie aukšti miesto valdininkai, kultūros specialistai stebėjosi, kad naujuoju siauruko vadovu tapo renginių režisierius G.Kerbedis.

Prieš kelerius metus savivaldybės Kultūros ir meno skyriui vadovavusi Dalia Meškauskienė PB sakė, kad apskrities viršininkė žino, ką pasirinkti siauruko direktoriumi. „Pasirinktas geras ir pastovus draugas, kuri pažįsta nuo merystės laiku. Nieko čia keista. Jis turi savo požiūrį. Netradicinis žmogus. Naujienų siauruke tikrai bus, o jos tikrai bus netradicinės. Kitas klausimas, ar būtinai reikia rinktis kultūros atstovą”, – svarstė buvusi skyriaus vedėja.

Sužinojo iš žurnalistų

Atostogaujanti apskrities viršininkės pavaduotoja Zita Kukuraitienė apie naująjį siauruko vadovą sužinojo iš PB. „Drastiškas sprendimas. Nežinau, ar gerai, kad pasirinktas kultūros darbuotojas. Manau, geriausia būtų, kad vadovas būtų verslininkas ir suprantantis, jog siaurukas yra kultūros paveldo objektas”, – sakė Z.Kukuraitienė.

Nustebino

Savivaldybės Investicijų skyriaus vedėja Diana Žižiūnienė išgirdusi, kas paskirtas siauruko direktoriumi, sakė esanti šokiruota. „Nustebino toks sprendimas. Jei Kerbedis sugebės dirbti komandoje, sutars su buvusiu vadovu Kvedaru, gal tada bus pasiekta kokių nors rezultatų. Iki šiol įstaigoje vadybos klausimais dirbama buvo silpnai”, – teigė vedėja.

Buvusio vadovo darbu nepatenkinti

Kad bus keičiamas siauruko vadovas, Panevėžio apskrities vadovė PB užsiminė dar liepą. Ji tada teigė, kad apskrities specialistai atlieka tyrimą toje įstaigoje. Neatmetama galimybė, jog jau tada buvo aišku, kas taps naujuoju siauruko direktoriumi. Po vakar vykusio posėdžio paaiškėjo, kad juo tapo apskrities viršininkės G.Umbrasienės komandos žmogus.

Raimonda Mikučionytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.