„Gazprom” pasirinko Štokmano telkinio partneres

Rusijos dujų milžinė „Gazprom” pasirinko bendroves, su kuriomis kartu eksploatuos Štokmano dujų telkinį. Tai Norvegijos bendrovės „Statoil” ir „Hydro”, JAV kompanijos „Chevron” ir „ConocoPhillip” bei Prancūzijos įmonę „Total”.

Šios bendrovės padės Rusijos dujų monopolininkei eksploatuoti telkinį Barenco jūroje, kurio patvirtinti rezervai – 3,2 trln. kubinių metrų dujų – daugiau nei visas pasaulis suvartoja per metus.

Šiame projekte dalyvauti siekė ir Japonijos kompanijos „Sumitomo” ir „Mitsui”, bendra Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų bendrovė „Royal Dutch/Shell” ir JAV kompanija „ExxonMobil”.

„Gazprom” generalinis direktorius Aleksejus Mileris spaudos konferencijoje sakė, kad galutinis susitarimas dėl telkinio eksploatavimo bus pasirašytas ateinančių metų pradžioje. Iki tol galutinis partnerių sąrašas gali būti sutrumpintas iki dviejų ar trijų kompanijų.

„Kol kas dar nenuspręsta, kaip pasidalinti šio projekto akcijas”, – sakė A, Mileris. „Gazprom” ketina pasilikti 51 proc. akcijų paketą konsorciume, kuris eksploatuos Štokmano telkinį ir pastatys dujų skystinimo gamyklą.

A. Mileris dar kartą patvirtino, kad projektas bus pradėtas realizuoti 2010 m.

2005-09-16 11:59

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.