Perspėjimai apie sukčius pensininkams nerūpi

Pagyvenę žmonės, nepaisydami policijos pareigūnų bei spaudos perspėjimų, ir toliau patiki savo santaupas po butus vaikščiojantiems sukčiams.

Trečiadienį klaipėdietė Auksė I. policijai pranešė, kad pirmadienį jos 85 metų motiną aplankė sukčiai.

Apie 17.30 val. į Sausio 15-osios gatvėje gyvenančios Antaninos Š. butą pasibeldė nepažįstama moteris, prisistačiusi „Sodros” darbuotoja. Ji pranešė, kad senutei po vyro mirties priklauso 4 000 litų pašalpa. Norint ją gauti, reikia susimokėti 500 litų. Senutė turėjo tik 200 litų, tad juos ir padavė nepažįstamajai.

Tik viešniai išėjus, pensininkė paskambino į „Sodrą”. Tada ji ir suprato buvusi apgauta.

Apgavikę senutė apibūdino kaip 30-40 metų amžiaus, 160 cm ūgio moterį, vilkėjusią raudonu švarku.

Jau rašėme, kad rugsėjo pradžioje 76 metų pensininkės bute Kauno gatvėje apsilankiusi nepažįstama, socialinio draudimo darbuotoja prisistačiusi moteris apgaule išviliojo 340 litų. Tą pačią dieną iš 80-metės senutės, pažadėjus socialinę pašalpą, išviliota 400 litų.

Dar anksčiau, balandžio mėnesį, Klaipėdos miesto Socialinės paramos centras sulaukė pranešimų apie galimus sukčiavimo atvejus prisidengiant šios biudžetinės įstaigos vardu. Paaiškėjo, jog nežinomi asmenys neteisėtu būdu bandė gauti vienos klaipėdietės buto dokumentų kopijas ir jos parašą.

Žaneta Skersytė

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.