Pradeda suktis Europos krepšinio čempionato ruletė

Šiandien Serbijoje ir Juodkalnijoje prasideda XXXIV Europos krepšinio čempionatas.

Jame dėl Senojo žemyno čempionų titulo kausis šešiolikos šalių rinktinės, suskirstytos į keturias grupes.

Prieš dvejus metus Švedijoje iškovojusi čempionės vardą Lietuvos rinktinė pirmame etape rungtyniaus B grupėje Podgoricos mieste kartu su Turkijos, Kroatijos ir Bulgarijos komandomis. Lietuviai pirmose rungtynėse šiandien susitiks su Turkijos krepšininkais. Šį susitikimą nuo 22.00 val. tiesiogiai rodys TV3. Beje, televizija iš Serbijos ir Juodkalnijos rodys beveik visas čempionato rungtynes.

Jau rašėme, kad Europos čempionai į pirmenybes išvyko be didelio optimizmo. Mat rinktinės gretas gerokai praretino žaidėjų traumos bei „nbaistai”, atsisakę ginti mūsų komandos garbę.

Tačiau rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Sireika iš anksto savo komandos „nelaidoja”: „Kausimės dėl pergalių ir sieksime įgyvendinti mums iškeltą uždavinį – užimti ne žemesnę nei šeštą vietą, garantuojančią kelialapį į pasaulio čempionatą”.

O ką apie Lietuvos komandos galimybes galvoja krepšinio žinovai?

Grigorijus Pancerovas:

Nors daug kas į mūsiškių galimybes žiūri skeptiškai, bet manau, jog blogai nebus. Mūsų rinktinė nežinoma, be žvaigždžių, bet turinti aukštą reitingą. Dėl pasikeitimų komandoje didelės tragedijos nematau. Neabejoju, kad iškeltą uždavinį mūsų krepšininkai tikrai įvykdys, o gal ir viršys. Lietuvos krepšininkų sėkmė labai daug priklausys nuo pirmųjų rungtynių su turkais baigties. Jei mūsiškiai laimės, tai įgaus pasitikėjimo savo jėgomis. Na, o čempionato favoritai yra čempionato šeimininkai serbai.

Algirdas Vaicekauskas:

Kai A. Macijauskas dar nebuvo susižeidęs, jis man sakė „Viskas bus gerai”. Dabar situacija pasikeitė. Per daug fantazuoti nenorėčiau, bet iš savo grupės į kitą etapą turėtumėm patekti. Manau, kad dvi pergales grupėje turėtumėm iškovoti, o toliau – nežinomybė. Yra daug panašaus pajėgumo komandų, turinčių vienodų šansų kovoti dėl aukštų vietų. Jei ir nepateksime į šešetuką, liūdėti nereikėtų. Patekti į pasaulio čempionatą galima ir kitu keliu. Lietuvą į planetos pirmenybes gali pakviesti FIBA savo nuožiūra. Ji gali iš Europos pasirinkti keturias šalis ir leisti joms dalyvauti pasaulio čempionate už ankstesnius nuopelnus. Tačiau nereikia laukti FIBA malonės – reikia patiems vietą išsikovoti.

Rimantas Cibauskas:

Kai prieš dvejus metus „Mūsų laikas” organizavo rinktinės palydas į Švediją, tada neabejojau krepšininkų pergale. Šiais metais neprisidėjome prie išleistuvių renginio, todėl abejonių kyla ar mūsiškiams pavyks apginti čempionų titulą. Labai daug kas priklausys nuo pirmųjų dvejų rungtynių grupėje. Rinktinė nėra tokia prasta, kaip daugelis mano. Dejuoti tikrai nereikia, nes ir tokios sudėties komanda yra pajėgi kovoti dėl aukštų vietų.

Taigi Europos krepšinio čempionato ruletė šiandien pradeda suktis. Na, o krepšinio mėgėjams prasideda neramios dienos.

Algirdas Auruškevičius

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.