LKL Valdyba patvirtino naujus pirmenybių nuostatus

Šiandien vykusiame LKL Valdybos posėdyje buvo patvirtinti 2005/06 m. čempionato nuostatai, tvarkaraštis bei finansinė sąmata.

Šio sezono nuostatuose, kuriuos patvirtino valdybos narių dauguma, numatyta, jog kiekviena komanda LKL čempionato rungtynėms gali registruoti 4 užsieniečius, latvių ir estų nelaikant legionieriais.

Už naująjį projektą balsuoti galėjo 8 nariai: Kauno „Žalgirio” Vilniaus „Lietuvos ryto”, „Šiaulių”, Vilniaus „Sakalų”, „Panevėžio”, Kėdainių „Nevėžio-Daumantų” atstovai bei LKL prezidentas ir valdybos pirmininkas Šarūnas Kliokys su LKL generaliniu direktoriumi Linu Giliu.

Už naująjį projektą prabalsuota 6:2 (prieš balsavo „Žalgiris” ir „Nevėžis-Daumantų”).

Nors visi klubai apie posėdį buvo informuoti iš anksto ir tinkamai, Klaipėdos „Neptūno” atstovas Saulius Vilkas ir vis dar asociacijos narių – Alytaus „Alitos” atstovas Vytautas Junevičius bei Mažeikių „Naftos” atstovas Petras Zakalskis į susirinkimą neatvyko. Nors posėdyje dalyvavo Kauno „Atleto” klubo atstovas Tomas Kavaliūnas, jis kol kas nėra nei klubo administracijos darbuotojas, nei valdybos narys, todėl LKL Valdybos posėdyje turėjo stebėtojo teises.

Toks pat užsienio žaidėjų limitas numatytas ir SEB Baltijos krepšinio lygoje, kurioje rungtyniaus visos 8 LKL komandos.

LKL čempionato reguliariajame sezone, nuo spalio iki balandžio mėnesių, komandos susitiks po 2 kartus – namuose ir išvykoje. Lietuvos klubų tarpusavio rezultatai bus įskaitomi ir į BBL įskaitą. Atkrintamosios Lietuvos klubų varžybos tradiciškai vyks balandžio – gegužės mėnesiais.

LKL Valdyba taip pat buvo supažindinta su preliminariu LKL teisėjų ir rungtynių komisarų sąrašu, kurį parengė Lietuvos krepšinio teisėjų asociacija. Nuo 2005/06 m. sezono kiekvienose rungtynėse teisėjaus trys teisėjai. Siekiant vienodo taisyklių traktavimo ir geresnio tarpusavio supratimo, numatytas ikisezoninis LKL trenerių ir teisėjų susitikimas.

LKL Valdyba taip pat patvirtino Kauno „Hidruvos-Atleto” komandos pavadinimo pakeitimą į Kauno „Atletas”. Rugpjūčio mėnesį įvykusiame LKL Visuotiniame susirinkime buvo patvirtintas ir naujas Kėdainių klubo pavadinimas – „Nevėžis-Daumantų”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.