Antizuokininkų užnugaris – ir panevėžiečiai

Miesto liberalcentristai ir jų kolega Seime palaiko idėją burtis į partijos pirmininko veikla nepatenkintų bendraminčių frakciją.

Panevėžyje – skubus pasitarimas

Liberalų ir centro sąjungos pirmininko Artūro Zuoko oponentų iniciatyva partijoje steigti naują – Liberalios politikos – frakciją sukėlė ant kojų ir Panevėžio liberalcentristus.

Antradienį aptarti partijos kolegų ketinimus kurti dar vieną darinį panevėžiečiai susirinko į sąjungos Panevėžio miesto skyriaus tarybos posėdį.
Pasak skyriaus vadovo Ramūno Vyžinto, taryba konkretaus sprendimo nepriėmė, tačiau konstatavo, kad kiekvienas partijos nariai turi teisę inicijuoti frakcijų kūrimą.

R.Vyžintas neatskleidė, ar tarp skyriaus narių atsirado žmonių, kurie ketino dalyvauti vakar (14 d.) vakare Vilniuje surengtoje naujos frakcijos steigimo procedūroje.

„Skyrius yra priėmęs sprendimą viešai nekomentuoti vidinių partijos reikalų. Apie viską galėsiu pranešti tik po šį savaitgalį šaukiamo partijos tarybos posėdžio”, – paaiškino apie 100 narių vienijančio Panevėžio skyriaus lyderis.
Paklaustas, ar pats neplanuoja važiuoti į sostinę ir prisidėti prie naujos frakcijos kūrimo iniciatorių, R.Vyžintas pareiškė, kad vykti norėtų, tačiau jau seniai yra susitaręs tuo pat metu susitikti su žmonėmis savo privataus verslo reikalais.

Seimūnas remia idėjos autorius

Prie partijos lyderio A.Zuoko oponentų priskiriamas panevėžietis Seimo narys Gintaras Šileikis vakar PB teigė, jog yra pritaręs dokumentui dėl naujos frakcijos steigimo, tačiau tapti jos nariu negalįs – sustabdęs narystę partijoje.
„Grįšiu tik tuomet, kai pasikeis partijos pirmininkas”, – dar kartą pareiškė G.Šileikis.
Pasak panevėžiečio seimūno, iniciatyva kurti frakciją reiškianti tai, kad grupė bendraminčių partijoje siekia reformų, yra įsitikinę, kad turi būti reaguojama į šalies gyvenimo aktualijas.

„Be abejo, kartu norima ir aktyvinti sąjungos veiklą, keisti vadovybę”, – pridūrė G.Šileikis.

Parlamentaras tvirtino ir pats A.Zuokui siūlęs atsistatydinti. „Kai pirmininkas šį siūlymą atmetė, pakeisti partijos vadovui dabar belieka vykdyti mūsų sąjungos statute numatytas procedūras – pirmiausia šaukti neeilinį suvažiavimą. Antra vertus, dėl padėties partijoje savo žodį tars ir savaitgalį susirinksianti taryba. Sprendimai būtini – nesprendimas partiją tik dar giliau gramzdina”, – tvirtino G.Šileikis.

Būtų trečioji frakcija

Prognozuojama, kad planuojamą kurti Liberalios politikos frakciją paremtų apie 100 Liberalų ir centro sąjungos atstovų – daugiausia vilniečių, klaipėdiečių ir panevėžiečių.

Frakcijos nariais gali tapti ir Seimo vicepirmininkas Gintaras Steponavičius, parlamentarai Eligijus Masiulis, Dalia Teišerskytė, Algis Grubliauskas.
Liberalios politikos frakcija Liberalų ir centro sąjungoje būtų trečioji. Partijoje jau veikia Krikščionių demokratų bei Lygių galimybių frakcijos.

Neringa Martinkutė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.