Už važiavimą miesto transportu teks mokėti daugiau

Penktą mėnesį „Panevėžio pirties” bendrovei vadovaujantis Jonas Kubilius (nuotraukoje) nusprendė pasigirti, kokių pakeitimų atsirado per trumpą jo vadovavimo laikotarpį. Direktorius, tarsi teisindamasis, rodė naujas pirties duris, padažytus vamzdžius dušo kambariuose bei pakabintas naujas lentynėles po vandens čiaupais. Neoficialiomis PB žiniomis, valdininkai mąsto apie pirties pastato pardavimą. Už gautas lėšas ketinama pastatyti naują pirtį.

Reikia kapitalinio remonto

Pirties direktorius, rodydamas patalpas, džiaugėsi, kad kai kuriuos darbus atliko patys darbuotojai. „Nereikėjo samdyti darbininkų vamzdžiams dažyti bei po čiaupais lentynėlėms pakabinti. Tik naujas lauko duris įstatė samdyti žmonės. Gaila, džiaugtis, kaip norėtume, negalime, nes atlikti darbai pirties nepakeitė. Norint, kad pirtis būtų lankoma ir mėgstama panevėžiečių, reikia pastatą kapitališkai remontuoti”, – kalbėjo J.Kubilius. Kapitalinis pastato remontas kainuotų apie 3 milijonus litų.

Išlaidos didesnės nei pajamos

Pirties vadovas J.Kubilius neslėpė, kad šiuos metus jo vadovaujama įmonė baigs nuostolingai. „Nors metų pabaigoje planuojame uždirbti apie 225 tūkstančius litų, išlaidos bus didesnės nei pajamos”, – PB komentavo vadovas. J.Kubilius guodėsi, kad verkiant reikia keisti pasenusį garo katilą, kuris veikia beveik keturiasdešimt metų.

Reikia naujų paslaugų

Ne tik valdininkai, bet ir pats vadovas sutinka, jog norint, kad pirtį lankytų jaunesni panevėžiečiai, reikia mąstyti apie naujas paslaugas. „Ne tik reikia mąstyti apie švarą pirtyje, bet ir apie naujas paslaugas. Neblogai būtų pastatyti infrosaunas. Dabar lankytojams galime pasiūlyti tik garinę pirtį, vonias bei dušus. Pardavinėjame vantas, muilus, šampūnus ir nedideles kempinėles praustis”, – kalbėjo J.Kubilius.

Liepos ir rugpjūčio mėnesiais už suteiktas paslaugas pirtis uždirbo apie 17 tūkstančių litų. Už teikiamas paslaugas lankytojai moka nuo 4 iki 10 litų. Mažiausias mokestis skirtas socialiai remtiniems asmenims. Jie moka 4 litus, o kitą dalį už juos sumoka savivaldybės Socialinės paramos skyrius.

Kalbama apie privatizavimą

Pirties vadovas J.Kubilius nepaneigė, kad kalbama ir apie pirties privatizavimą. „Tokios kalbos buvo. Tik man pradėjus dirbti apie tai jau kalbėjo pirties valdyba. Kadangi kapitaliniam pastato remontui lėšų gauti sudėtinga, geriausiai būtų pirties pastatą parduoti, o už gautas lėšas pastatyti naują, ekonomišką bei visus higienos reikalavimus atitinkančią pirtį. Antra vertus, ši pirtis stovi strategiškai geroje vietoje. Būtų idealu, kad būtų įmanoma atnaujinti pirtį ir palikti ją senoje vietoje”, – samprotavo J.Kubilius.

Parengė du variantus

Kad pirtis gali būti privatizuojama, prasitarė ir „Panevėžio pirties” bendrovės valdybos pirmininkas Miesto ūkio skyriaus vedėjas Gediminas Juozaitis. „Žinome apie varganą padėtį pirtyje. Pakeitus vadovą pirties patalpos pradėtos tvarkyti. Norint jas suremontuoti, reikia lėšų. Kosmetinis remontas padėties neišgelbės. Geriausia būtų senąją pirtį parduoti, o už gautas lėšas pastatyti naują”, – teigė valdybos pirmininkas.

Pirties valdyba parengė Tarybos kolegijai du variantus, kaip galima pasielgti su pirties pastatu. „Siūlome imti paskolą ir kapitališkai remontuoti pirtį. Kitas variantas – parengti dokumentus pirčiai privatizuoti ir ją parduoti. Tačiau su tam tikrą sąlyga: pirkėjas turi pirmiausia pastatyti naują pirtį ir tik tada jam bus perduotas naudotis senasis pirties pastatas”, – sakė Miesto ūkio skyriaus vedėjas.

Kokį ir kada sprendimą priims kolegija, o vėliau Taryba, G.Juozaitis atsakyti negalėjo.

Raimonda Mikučionytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.