Favoritų rungtynes vainikavo protestas

LFF taurės pusfinalis tarp „Kauno” ir „Ekrano” baigėsi priekaištais teisėjui

Abejos Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro pusfinalio pirmosios rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Šalies čempionas Kauno FBK „Kaunas” savo aikštėje sužaidė be įvarčių su A lygos pirmenybių lyderiu Panevėžio „Ekranu”, o Vilniuje „Vėtros” ir Klaipėdos „Atlanto” mačas baigėsi 1:1. Atsakomosios dvikovos įvyks rugsėjo 27 dieną Panevėžyje ir Klaipėdoje.

„Kauno” klubo vadovai, pasipiktinę rungtynių arbitro Audriaus Žutos teisėjavimu, įteikė protestą LFF ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijai. Jie įsitikinę, kad Artūro Rimkevičiaus įvartis turėjo būti įskaitytas.

V.Liubšys rezultatu patenkintas

Kauno FBK „Kaunas” – Panevėžio „Ekranas” 0:0. 2050 žiūrovų. Įspėti: A.Rimkevičius (26 min.), M.Bagužis (90+1 min.) ir A.Klimavičius (36 min.).

„Rungtyniavome išvykoje, todėl mums rezultatas neblogas. Žaidimu šį kartą likau nelabai patenkintas. Tačiau taip atsitiko dėl objektyvių priežasčių. Daug futbolininkų buvo pakviesti į Lietuvos rinktines, jie dar nėra visiškai atgavę jėgas. Be to, pirmą kartą komandoje tiek daug traumuotų žaidėjų. Iki sezono pabaigos iškrito saugas Mindaugas Gardzijauskas.

Gal kauniečiai buvo truputį arčiau pergalės, bet varžybos buvo bekompromisės, turėjo patikti žiūrovams”, – sakė Panevėžio „Ekrano” vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys. Jis džiaugėsi, kad į aikštę įėję jauni vaikinai – aštuoniolikmetis Dominykas Galkevičius ir metais vyresnis Andrius Arlauskas komandos žaidimo nesugadino. „Jie gavo gerą krikštą”, – teigė treneris.

Jis negalėjo pasakyti, kokios sudėties ekipa žais atsakomąsias varžybas Panevėžyje. „Pažiūrėsime, kokia bus žaidėjų sveikata. Gali būti, kad po dviejų savaičių mes pirmenybę teiksime Lietuvos futbolo A lygos čempionatui”, – svarstė V.Liubšys.

Daug aistrų sukėlė teisėjo sprendimas neįskaityti Artūro Rimkevičiaus įmušto įvarčio ir užfiksuoti nuošalę. Kaip šią situaciją vertina „Ekrano” strategas?

„Aš manau, kad arbitras nepamatė šio epizodo pradžios. Jau prieš 20 sekundžių teisėjo asistentas buvo pakėlęs vėliavėlę, tačiau Audrius Žuta to nepastebėjo. Jei arbitras būtų anksčiau tai pastebėjęs, jis nebūtų leidęs baigti atakos. Tačiau A.Žuta per vėlai tai pamatė, todėl ir kilo aistros”, – aiškino V.Liubšys.

Treneris stebėjosi arbitro veiksmais

„Kauno” vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas dėl neįskaityto įvarčio taip susinervino, todėl varžybų nekomentavo.

Savo nuomonę pareiškė jo asistentas Eugenijus Riabovas. „Rezultatas 0:0 neatspindi to, ką matėme aikštėje. Mes turėjome laimėti. Nežinau, kurioje pasaulio šalyje aikštės šeimininkams neįskaitytų tokio įvarčio, kokį įmušėme mes. Per šį mačą žaidėjai darė daug klaidų, bet aš neatsimenu tokių rungtynių, per kurias taip dažnai klystų teisėjai”, – piktinosi E.Riabovas.

Buvo neįskaitytas tik vienas įvartis, tad kas lėmė, jog mačas baigėsi lygiosiomis?

„Tokio lygio varžybose rezultatą dažnai lemia ir sėkmė. Vis dėlto aš pakartosiu, kad mes buvome verti pergalės, gerai puolėme. „Kaunui” labai trūko puolėjo Arkadiušo Klimeko. Jis yra labai patyręs ir sugeba išnaudoti menkiausią progą įvarčiui pasiekti”, – teigė E.Riabovas.

Paklaustas, kaip pasibaigs atsakomosios rungtynės Panevėžyje, treneris atsakė: „Mes turime žaisti LFF taurės turnyro finale”.

Nori atkreipti dėmesį

Po rungtynių „Kauno” klubo atstovai rungtynių protokole įrašė, kad pateiks protestą, nes teisėjas A.Žuta neteisingai neįskaitė A.Rimkevičiaus įvarčio. Vakar „Kauno” klubo prezidentas Gintaras Ugianskis „Kauno dienai” patvirtino, kad bus įteiktas oficialus protestas ir Lietuvos futbolo federacijai, ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijai (LFTA).

„Taisyklės nenumato anuliuoti rezultato, jei jam įtakos turėjo teisėjo klaidos. Galima nubausti tik arbitrą”, – aiškino LFTA prezidentas Jonas Braga. Jis teigė, kad S.Dariaus ir S.Girėno stadione nebuvęs, nes tuo metu stebėjęs varžybas Vilniuje.

„Nesvarbu, kad negalima anuliuoti rezultato. Norime atkreipti dėmesį, kad A.Žuta nuolat palaiko „Ekraną” ir priima jam naudingus sprendimus”, – sakė G.Ugianskis.

„Vėtra” neišplėšė pergalės

Vilniaus „Vėtra” – Klaipėdos „Atlantas” 1:1 (1:1). 250 žiūrovų. Įvarčiai: E.Blažys (9 min.) ir D.Žernys (18 min. iš 11 m.). Įspėti: J.Rinkus (9 min.), N.Sasnauskas (32 min.), A.Preikšaitis (71 min.) ir E.Užkuraitis (28 min.), A.Puotkalis (88 min.).

Mačo pabaigoje „Vėtra” galėjo išplėšti pergalę, tačiau 35 metų saugas Aidas Preikšaitis 90-ąją minutę neįmušė 11 metrų baudinio.

„Varžybos buvo gero lygio. Pirmajame kėlinyje persvarą turėjo „Vėtra”, antrajame – „Atlantas”. Galėjome pelnyti įvartį, bet nepasisekė. Pirmajame kėlinyje teisėjas švilpė normaliai, bet po pertraukos jo elgesys visiškai pasikeitė. Visi švilpukai buvo prieš mus, o pačioje mačo pabaigoje po ilgų apmąstymų arbitras į mūsų vartus ryžosi skirti 11 metrų baudinį. Vilniečiai jo nerealizavo, nes baudinys buvo skirtas neteisingai”, – sakė „Atlanto” vyriausiasis treneris Vacys Lekevičius.

Anot jo, abiejų komandų galimybės iškopti į LFF taurės finalą yra vienodos. „Gal truputį geresnė mūsų padėtis. Turėtų padėti ir namų sienos”, – svarstė V.Lekevičius.

Valdas Kasperavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.