A. M. al Zarkavis paskelbė karą Irako šiitams, aukų skaičius viršijo 150

Savižudis sprogdintojas nužudė 114 žmonių susisprogdinęs šiitų darbuotojų minioje – tai buvo kruviniausia atakų banga Bagdade. Pranešimas, priskiriamas Irako „Al Qaeda” lyderiui Abu Musabui al Zarkaviui (Abu Musab al-Zarqawi), skelbia karą šiitams.

Trečiadienį žuvo daugiau nei 150 žmonių, o savižudžio sprogdinimas buvo antroji kruviniausia ataka Irake nuo JAV vadovaujamos invazijos į Iraką 2003 metų kovą.

Artėjant spalio 15 dienos referendumui dėl Irako konstitucijos, kyla nerimas, kad gali prasidėti pilietinis karas.

Internete išplatintoje garso juostoje A. M. al Zarkavis teigia, kad karo paskelbimas Irako šiitų musulmonams yra atsakas į JAV ir Irako pajėgų išpuolius prieš sukilėlius Tal Afaro mieste netoli Sirijos sienos.

„Al Qaeda” organizacija Irake … skelbia karą visiems Irako šiitams”, – garso juostoje sako į A. M. al Zarkavio panašus balsas.

Per kruviniausią trečiadienio ataką savižudis sprogdintojas prisiviliojo šiitų darbuotojus prie savo mikroautobuso žadėdamas duoti darbo ir tada susprogdino automobilį. Vidaus reikalų ministerijos šaltiniai pranešė, kad automobilyje buvo 220 kg sprogstamųjų medžiagų.

Kitas savižudis susisprogdino automobilyje šiaurės Bagdade ir nužudė 11 žmonių, laukiančių pasipildyti kuro, sostinėje griaudėjo ir daugiau sprogimų. Šiauriniame Bagdado priemiestyje ginkluotas žmogus iš namų ištempė 17 žmonių ir juos nužudė.

Policijos pareigūnai tikino, jog atakos yra koordinuojamos.

2005-09-15 06:57

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.