Dramatiška antroji Čempionų lygos diena

Antroji UEFA Čempionų lygos grupių varžybų pirmo turo diena trečiadienį nepasižymėjo įvarčių gausa, tačiau netrūko dramatiškų rungtynių baigčių – pergales jau per pridėtą laiką išplėšė „Arsenal” ir „Benfica”, tuo tarpu „Ajax” paskutinėmis minutėmis iškovojo tašką.

A grupėje abu favoritai iškovojo pergales minimalia persvara išvykose. Turino „Juventus” Belgijoje nugalėjo „Brugge” ekipą – nugalėtojų gretose per paskutinį pusvalandį du kartus pasižymėjo P.Nedvedas ir D.Trezeguet, o svečių komandai paguodos įvartį pelnė Y.Motondo. Miuncheno „Bayern” Vienoje palaužė vietos „Rapid”. Vienintelį įvartį sužaidus valandą pelnė po keitimo aikštėje pasirodęs P.Guerrero.

Didelių staigmenų vos buvo išvengta B grupėje: dešimtyje antrąjį kėlinį žaidę Londono „Arsenal” futbolininkai buvo išsiveržę į priekį pasižymėjus brazilui Gilberto, ir nors visai netrukus netikėtai N.Ferreira klastingu smūgiu rezultatą išlygino, D.Bergkampo įvartis 92 minutę palaužė „Thun” pasipriešinimą. Dar sunkiau sekėsi Amsterdamo „Ajax”, kuris Prahoje atsilikinėjo prieš „Sparta” po M.Matusovičiaus įvarčio, tačiau W.Sneijderis smūgiu iš toli prasidėjus pridėtiniam laikui išplėšė tašką.

Puikiai Čempionų lygoje debiutavo „Udinese”, namuose sutriuškinusi ilgametį turnyro dalyvį Atėnų „Panathinaikos”. Visus tris įvarčius italams pelnė V.Iaquinta, kuriam, kaip bebūtų neįtikėtina, tai taip pat buvo debiutas tokio lygio varžybose. Kitose C grupės rungtynėse Ispanijos čempionė „Barcelona” dviejų įvarčių persvara nugalėjo Brėmeno „Werder”. Katalonų ekipoje pasižymėjo kūrybingasis Deco ir Ronaldinho duetas.

Tik vienas įvartis buvo įmuštas D grupėje, ir jo reikėjo laukti iki 92 minutės, kai Lisabonoje šeimininkų „Benfica” puolėjas F.Miccoli galva pasiuntė kamuolį į vartus ir nokautavo „Lille” komandą. Susitikimas tarp „Villarreal” ir „Man Utd”. baigėsi taikiai. Mačo pabaigoje ispanams nedaug trūko iki pergalingo įvarčio į dėl W.Rooney pašalinimo dešimtyje likusios „Man Utd” ekipos vartus, tačiau 90 minutę M.Sennos smūgiuotas kamuolys pataikė į skersinį.

Čempionų lygos trečiadienio rezultatai

A grupė

„Brugge” 1 – 2 „Juventus”

66′ [0 – 1] Pavel Nedved

75′ [0 – 2] David Trezeguet

85′ [1 – 0] Yulu-Matondo

89′ Patrick Vieira („Juventus”) pašalintas iš aikštės

„Rapid” 0 – 1 „Bayern”

60′ [0 – 1] Paolo Guerrero

B grupė

„Sparta” 1 – 1 „Ajax”

60′ [1 – 0] Miroslav Matusovic

90+1′ [1 – 1] Wesley Sneijder

„Arsenal” 2 – 1 „Thun”

51′ [1 – 0] Gilberto Silva

53′ [1 – 1] Nelson Ferreira

90+2′ [2 – 1] Dennis Bergkamp

45′ Robin van Persie („Arsenal”) pašalintas iš aikštės

C grupė

„Udinese” 3 – 0 „Panathinaikos”

28′ [1 – 0] Vincenzo Iaquinta

73′ [2 – 0] Vincenzo Iaquinta

76′ [3 – 0] Vincenzo Iaquinta

„Werder” 0 – 2 „Barcelona”

13′ [0 – 1] Deco

76′ [0 – 2] Ronaldinho (11 m.)

D grupė

„Benfica” 1 – 0 „Lille”

90+2′ [1 – 0] Fabrizio Miccoli

„Villarreal” 0 – 0 „Manchester United”

64′ Wayne Rooney („Man Utd”) pašalintas iš aikštės

Vaidotas Januška

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.