Čempionų lygos starte – „Real” nesėkmė

Aštuoniomis rungtynėmis keturiose grupėse antradienį startavo 2005/06 metų UEFA Čempionų lygos pagrindinio turnyro grupių varžybos. Jau pirmose rungtynėse triuškinamą nesėkmę patyrė Madrido „Real” žvaigždynas, tuo tarpu kiti favoritai, tarp jų ir nugalėtojų titulą ginantis „Liverpool”, iškovojo gana nelengvas pergales. Įdomu tai, kad pirmąją dieną neužfiksuotos nei vienos lygiosios.

Čempionų lygos antradienio rezultatai

E grupė

„PSV” 1 – 0 „Schalke”

33′ [1 – 0] Jan Vennegoor of Hesselink

Į Čempionų lygos varžybas po kelių metų pertraukos grįžęs „Schalke” klubas patyrė nesėkmę, o praėjusių metų pusfinalio dalyviai „PSV” įrodė, kad tas puikus rezultatas nebuvo atsitiktinumas. Visas rungtynes sunkiai dirbę šeimininkų žaidėjai nusipelnė laimėti šias rungtynes ir teigiamai pradėti turnyrą. Geriausią šansą Vokietijos klubas išlyginti rezultatą turėjo po Olandijos klubo gynėjo Michaelio Reizigerio klaidos, tačiau „Schalke” puolėjas iš Danijos Ebbe Sandas nesugebėjo pasinaudoti šia dovanėle ir jo smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia vartų.

„Milan 3 – 1 „Fenerbahce”

18′ [1 – 0] Kaka

63′ [1 – 1] Alex (11m.)

87′ [2 – 1] Kaka

89′ [3 – 1] Andriy Shevchenko

Šiose rungtynėse abi komandos turėjo kelias progas pasižymėti, tačiau pirmajame kėlinyje įvartį sugebėjo įmušti tik Italijos klubas. Visgi, po pertraukos turkams pavyko išlyginti rezultatą, kai 11 metrų baudinį sėkmingai realizavo „Fenerbahce” saugas Alexas. Tačiau „Milan” saugas Kaka išgelbėjo savo komandą – kai jau atrodė, kad rungtynės baigsis Turkijos klubui palankiomis lygiosiomis, Kaka beveik nuo vidurio linijos suklaidindamas tris gynėjus vienas nubėgo iki varžovų vartų ir tiksliu smūgiu nuginklavo turkų vartininką. Paskutinį įvartį į „Fenerbahce” vartus po dviejų minučių įkalė A.Shevchenko, nesudėtingu smūgiu kamuolį atmušus vartininkui pelnęs trečiąjį savo komandos įvartį.

F grupė

„Olympiakos” 1 – 3 „Rosenborg”

19′ [1 – 0] Alejandro Lago (į savo vartus)

42′ [1 – 1] Per Ciljan Skjelbred

48′ [1 – 2] Dimitrios Mavrogenidis (į savo vartus)

90′ [1 – 3] Oyvind Storflor

Nors prieš šias rungtynes „Rosenborg” Norvegijos lygoje buvo patyręs keturias iš eilės nesėkmes, klubas pateikė staigmeną įveikdamas Graikijos čempionus jų žiūrovų akivaizdoje. Kai 12 minutę šeimininkai išsiveržė į priekį, atrodė kad jų ir vėl laukė nesėkmė, tačiau Trondheimo klubas parodė savo tvirtą charakterį ir per likusį rungtynių laiką sugebėjo pelnyti tris įvarčius ir išsivežti namo tris labai svarbius taškus.

„Lyon” 3 – 0 „Real”

21′ [1 – 0] John Carew

26′ [2 – 0] Juninho

31′ [3 – 0] Sylvaine Wiltord

Daugiausiai žvaigždžių savo sudėtyje turintis „Real” klubas patyrė gėdingą pralaimėjimą Prancūzijoje. „Lyon” klubas tiesiog nušlavė savo varžovus, nepalikdamas didesnių vilčių rungtynėse išplėšti nors tašką. Jau pirmajame kėlinyje „Lyon” išsprendė visas savo problemas, įmušdama tris įvarčius – iš pradžių J.Carew galva nukreipė kamuolį į vartus, vėliau tolimu baudos smūgiu pasižymėjo Juninho, ir rezultatą triuškinamu po komandinės kombinacijos padarė S.Wiltordas. „Real” antrajame kėlinyje dar bandė pakeisti rungtynių rezultatą, tačiau jų pastangos vaisių nedavė. Beje, įdomu tai, kad praeitų metų pirmose rungtynėse „Real” taip pat pralaimėjo rezultatu 0-3, nusileidęs Leverkuzeno „Bayer” ekipai.

G grupė

„Betis” 1 – 2 „Liverpool”

2′ [0 – 1] Florent-Sinama Pongolle

14′ [0 – 2] Luis Garcia

51′ [1 – 2] Arzu

Praėjusių metų čempionai pergalingai pradėjo šių metų Čempionų lygos varžybas. Jau antrąją minutę anglai išsiveržė į priekį, kai F.S.Pongolle puikiai permetė iš vartų neapdariai išbėgusį A.Doblą. Po dvylikos minučių L.Garcia sugebėjo antrą kartą nutildyti Ispanijos klubo sirgalius tiksliu smūgiu pasiuntęs kamuolį į vartų. Turnyre debiutuojantis „Betis” klubas suteikė sau šiek tiek vilties 51 minutę, kuomet Arzu sušvelnino skirtumą, tačiau nepaisant didelio spaudimo antroje rungtynių pusėje rezultato išlyginti ispanams nepavyko. Sevilijos klubui, kurio gretose vienintelis M.Assuncao turi Čempionų lygos patirties, debiutas šiame turnyre nenusisekė, tad klubas bandys reabilituotis sekančiame ture.

„Chelsea” 1 – 0 „Anderlecht”

19′ [1 – 0] Frank Lampard

Jose Mourinho treniruojama Anglijos čempionų komanda sėkmingai pradėjo savo sezoną Europoje, kukliu rezultatu įveikdama svečius iš Belgijos. Rungtynių rezultatą nulėmė 19 minutę po baudos smūgio pelnytas „Chelsea” saugo F.Lampardo įvartis. „Chelsea” dominavo visas rungtynes, tačiau Belgijos klubo ginybinė taktika neleido jiems padidinti savo persvaros. Vienintelį realų šansą „Anderlecht” turėjo antrajam kėliniui einant į pabaigą, kai A.Van den Borre smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą.

H grupė

„Artmedia” 0 – 1 „Inter”

17′ [0 – 1] Julio Ricardo Cruz

„Inter” sugebėjo šiek tiek reabilituotis savo sirgalių akyse po to, kai savaitgalį Italijos čempionate buvo nušluoti „Palermo” klubo. Vienintelį įvartį rungtynėse pelnė Milano ekipos puolėjas iš Argentinos J.R.Cruzas. Italijos klubas sėkmingai kontroliavo žaidimą pirmajame kėlinyje, ir antrojo kėlinio pradžioje atrodė, kad rungtynės nežada jokių permainų, tačiau 55 minutę antrą geltoną kortelę už tai, kad nesulaukė teisėjo švilpuko mušdamas baudos smūgį, gavo „Inter” saugas J.S.Veronas. Argentinietis, kalbėdamas po rungtynių išreiškė savo nepasitenkinimą teisėjo veiksmais ir teigė nejaučiąs savo kaltės tame epizode. Taigi, žaisdami su kiekybine persvara, „Artmedia” ekipos nariai turėjo kelias progas išlyginti rezultatą, tačiau jiems to padaryti nepavyko ir „Inter” iš Slovakijos išsivežė tris taškus.

„Rangers” 3 – 2 „Porto”

35′ [1 – 0] Peter Lovenkrands

47′ [1 – 1] Pepe

59′ [2 – 1] Dado Prso

71′ [2 – 2] Pepe

85′ [3 – 2] Sotirios Kyrgiakos

Škotijos klubas labai sunkiose rungtynėse sugebėjo išplėšti pergalę prieš 2004 metų Čempionų lygos nugalėtojus „Porto”. Rungtynes Portugalijos ekipa pradėjo geriau negu šeimininkai, tačiau visgi pirmiems pasižymėti pavyko „Rangers” futbolininkams – įmušė P.Lovenkrandsas, ir pirmasis kėlinys baigėsi minimalia škotų persvara. Vos tik prasidėjus antrajam kėliniui „Porto” gynėjas Pepe po kampinio išlygino rezultatą, praėjus 12-ai minučių „Rangers” puolėjas iš Kroatijos Dado Pršo vėl išvedė škotus į priekį, tačiau portugalai toliau nepasidavė ir tas pats Pepe dar kartą išlygino santyktį. Visgi rungtynėms einant į pabaigą „Rangers” graikui S.Kyrgiakosui smūgiu galva pavyko trečią kartą pasiųsti kamuolį į vartus ir išplėšti pergalę. „Porto” atsakyti tuo pačiu neužteko laiko, tad šiai komandai teks grįžti į Portugaliją tuščiomis.

Vaidotas Januška, Simonas Ignatavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.