Aistruoliai jau pakeliui į Serbiją

Turizmo agentūros dar negali pasakyti, kiek Lietuvos krepšinio aistruolių keliaus į Serbijoje ir Juodkalnijoje vyksiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą. Prognozėse minimi skaičiai – nuo 1 iki 10 tūkstančių fanų.

Siūlo daug agentūrų

Turizmo agentūros „Saitas”, kuri vienintelė yra oficiali Lietuvos krepšinio federacijos kelionių agentūra, rinkodaros direktorius Rimvydas Rukaitis sakė, kad šiemet krepšinio aistruolių susidomėjimas čempionatu mažesnis nei prieš dvejus metus.

„Viena priežastis – rinktinė jau ne tos sudėties, kuri žaidė 2003 metais Švedijoje ar 2004 metais Atėnuose. Tačiau mes nežinome, kiek iš tikrųjų sirgalių bus Serbijoje ir Juodkalnijoje, nes keliones į čempionatą organizuoja daug agentūrų”, – sakė jis.

„Horizon Travel” rinkodaros direktorius T.Kuzma mano, kad grupės varžybas Podgoricoje stebės apie 600-800 lietuvių sirgalių. „Ten salė nedidelė, tik apie 4000 vietų, todėl lietuviai bus pastebimi. Belgrade turėtų susirinkti apie 1-1,5 tūkstančio lietuvių. Sporto arenoje telpa 22 tūkstančiai žmonių, tad lietuviams bus sunkiau išsiskirti”, – prognozavo jis.

Kelionių agentūros „Travel 4 You” komercijos direktorė Rasa Zigmantaitė spėja, kad likus paskutinėms dienoms iki čempionato padaugės norinčiųjų keliauti į Serbiją ir Juodkalniją. „Taip paprastai atsitinka prieš sporto varžybas. Manau, kad ir dabar paskutinę minutę atsiras norinčiųjų važiuoti į čempionatą”, – sakė ji.

Kainą lemia viešbučio lygis

Dauguma aistruolių nori stebėti tik finalines (ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalo) varžybas Belgrade. Jiems „Saite” kelionė lėktuvu ir viešbučiai kainuos nuo 2199 iki 10 tūkstančių litų. Kainą lemia viešbučio kategorija.

„Mes patys buvome Belgrade ir apžiūrėjome viešbučius, kuriuose gyvens klientai. Galime pasakyti, ne tik kaip atrodo viešbutis, bet ir kokios jame pagalvės. Yra painiavos dėl viešbučių kategorijos. Serbijoje trijų ar keturių žvaigždučių viešbutis dažniausiai yra žemesnės klasės. Ten skirtumai didesni nei Turkijoje. Tačiau mes žinome tikrąją padėtį”, – sakė R.Rukaitis. „Saite” keliones į finalinį etapą užsisakė apie 100 aistruolių.

Labai nedaug jų panoro stebėti čempionatą nuo pat grupės varžybų Podgoricoje. Kelionės paketo kaina jiems – nuo 7 iki 12 tūkstančių litų. „Suma atrodo gąsdinanti, tačiau lietuviai nakvos 14 naktų, 8 iš jų – kurorte. Nė vienas negyvens Podgoricoje, kuris yra nykus miestas. Visus apgyvendinsime už 60 km esančiame kurorte prie jūros. Be to, šie aistruoliai iš Podgoricos apie 800 kilometrų iki Belgrado bus skraidinami lėktuvu”, – paaiškino R.Rukaitis.

Atsisakę keliauti pinigų nebeatgautų

R.Rukaitis pažymėjo, kad labai daug lietuvių į čempionatą keliaus savo automobiliais. „Vien į mūsų agentūrą kreipėsi maždaug 300 žmonių, prašydami padėti suorganizuoti kelionę. Kelionė iki Belgrado užtruks dvi paras”, – sakė pašnekovas.

Daugelis tokiu būdu keliaujančių žmonių ketina apsistoti kempinguose. Aistruoliai teigia, kad nemažai kompanijų į Serbiją ir Juodkalniją važiuos savo automobiliais.

„Saite” bilietai į finalinio etapo visas varžybas Belgrade kainuoja nuo 215 iki 635 litų. Bilietas į B grupės varžybas Podgoricoje kainuoja 215 litų.

Tie, kurie jau užsisakė keliones, jų atsisakyti nebegali. „Žinoma, pinigų mes jau negalėtume grąžinti. Viešbučiai ir lėktuvai yra užsakyti prieš pusę metų. Jeigu rinktinė nepateks į finalinį etapą, mes vis tiek lietuvius vešime į čempionatą”, – sakė jis.

R.Rukaitis užsiminė, kad rengiasi ir labiausiai džiaugsmingam momentui. „Jeigu krepšininkai pateks į finalą, organizuosime kelionę tiesiai į finalines varžybas ir atgal”, – sakė jis.

Į finalinio etapo varžybas per „Horizon Travel” išvyks trys autobusai ir du lėktuvai. „Beveik visi bilietai jau parduoti. Bilietus į varžybas mes užsisakėme iš anksto. Aistruoliams vien tik bilietų į varžybas neparduodame, nes jų gali neužtekti perkantiems mūsų kelionės paketus”, – sakė T.Kuzma. Kelionės autobusu kaina – 1119-1299 litai, lėktuvu – nuo 2599 iki 5400 litų.

Ginklų vežtis nereikia

Lietuviai sirgaliai turizmo agentūrose teiraujasi, ar saugu vykti į Serbiją ir Juodkalniją. „Ginklų vežtis ten tikrai nereikia (juokiasi). Belgradas sparčiai vystosi. Dabar jis atrodo kaip Lietuvos miestai prieš 6-7 metus, bet greitai taps tikru Europos didmiesčiu”, – sakė „Saito” atstovas R.Rukaitis.

„Travel 4 You” komercijos direktorė R.Zigmantaitė irgi pasakojo, jog sporto aistruoliai teiraujasi pačių įvairiausių dalykų apie kelionę. „Jiems rūpi ne tik bilietų, bet ir alaus kainos Belgrade”, – nusijuokė ji.

„Horizon Travel” rinkodaros direktorius T.Kuzma pridūrė, kad bilietus perkantys fanai informuojami, jog Serbijoje galioja valiuta dinaras, o Juodkalnijoje – euras, nors valstybė nepriklauso Europos Sąjungai. „Valiutų keityklų ir bankomatų ten yra pakankamai”, – sakė jis.

Galės gerti lietuvišką alų

Pirmą kartą istorijoje kartu su šalies krepšinio aistruoliais į varžybų vietą keliauja lietuviškas alus. Specialus baras, kuriame bus prekiaujama „Švyturio” alumi ir palaikoma Lietuvos rinktinė, įsikurs Belgrade, istorinėje miesto dalyje Vračare, Mileševskos gatvės 42-ajame name.

„Švyturio” baru virs čia jau veikiantys alaus namai – baras „House of Beer”. „Švyturio” baras veiks nuo rugsėjo 20 iki 26 dienos – tuo metu, kai Lietuvos rinktinė, tikimasi, kovos dėl aukščiausių apdovanojimų. Bare yra apie 300 vietų.

Į barą bus tiekiamas pilstomas „Švyturio” alus iš Lietuvos. Šio nepasterizuoto alaus, tokio pat, kokiu prekiaujama ir visuose Lietuvos baruose ir restoranuose, čempionato dienomis specialiame bare planuojama parduoti daugiau nei 8000 bokalų. Alaus bokalo kaina taip pat bus speciali – apie 1,5 euro (5,2 lito). Kitas importinis alus Belgrade kainuoja maždaug 2,5 euro (8,6 lito).

„Serbija nėra ES narė, todėl buvo nelengva pasiekti, kad alus kainuotų panašiai kaip Lietuvoje”, – sakė „Švyturio – Utenos alaus” ryšių su visuomene vadovas Dainius Smailys. Darykla iš pradžių tikėjosi, kad į Belgradą atvyks 10 tūkstančių lietuvių, dabar prognozes pakeitė. „Iš tiesų šiuo metu jau nesiryžtame spėlioti, kiek jų atvyks”, – sakė D.Smailys. Jau baigėsi speciali „Švyturio” akcija, kurios laimėtojai (100 žmonių) trimis autobusais vyks į krepšinio čempionatą.

Dainoras Lukas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.