Banko vadovai krenta kaip lapai rudenį

„Parex” banko Panevėžio filiale – vėl vadovų kaita.

Naujuoju, jau trečiu vos per penkerius filialo gyvavimo metus, vadovu tapo buvęs Panevėžio mero patarėjas ekonomikos klausimais 35 metų finansininkas Valdas Savickas.

Banko valdyba jau patvirtino jį naujuoju filialo valdytoju, tačiau oficialiai šias pareigas V.Savickas pradės eiti rugsėjo 26-ąją – tą dieną teisę tapti „Parex” valdytoju jam suteiks Lietuvos bankas.

Prieš sutikdamas tapti „Parex” banko mūsų mieste valdytoju, V.Savickas daugiau nei ketverius metus dirbo SEB Vilniaus banko Panevėžio filialo verslo klientų vadybininku.

Prieš kelias dienas vadovo postą „Parex” banke abipusiu darbdavio ir samdinio susitarimu paliko 50-metis Antanas Karalevičius. Iki jo „Parex” Panevėžio filialo vairas buvo ilgametę bankininko patirtį turinčio Alfonso Švipo rankose.

A.Karalevičius filialui vadovavo vos daugiau nei vienerius metus – nuo 2004-ųjų rugpjūčio 16 dienos. „Parex” banko vadovo kėdė jam tapo antrąja prarastąja kėde – jam yra tekę vadovauti ir jau likviduotam lenkų banko „Kredyt bank” Panevėžio poskyriui.

Dėl ko „Parex” bankas nutraukė su juo darbo sutartį, kaip ir savo ateities planų, A.Karalevičius nekomentuoja.

„Nenoriu kalbėtis šia tema – abipusiu susitarimu buvau atleistas iš darbo, – „Panevėžio rytui” sakė eksbankininkas. – Turiu keletą darbo pasiūlymų, bet dar nesu apsisprendęs, kurį vertėtų pasirinkti”.

Anot paties buvusio bankininko, jam siūloma dirbti ir pramonės įmonėje, ir finansų institucijoje.

Nekomentuoja atleidimo priežasčių ir „Parex” banko vadovybė. Tačiau kad buvo reikalingi dideli pokyčiai Panevėžio filiale, jie neslepia.

„Tikimės, kad naujojo vadovo patirtis finansų valdymo srityje padės bankui sustiprinti savo pozicijas Panevėžio regione”, – taip skamba mūsų dienraščiui atsiųstas oficialus „Parex” banko vadovų atsakymas.

Tame pačiame rašte pabrėžiama, kad iš naujojo Panevėžio filialo valdytojo „Parex” bankui reikia ne tik finansų valdymo patirties, bet ir bendravimo su miesto bendruomene ir jos atstovais įgūdžių.

Remiantis neoficialiais šaltiniais, būtent tokių įgūdžių ir pritrūko buvęs valdytojas A.Karalevičius. Miesto verslo sluoksniuose jau kuris laikas kalbama, kad „Parex” bankas dėl prasto vadovavimo yra atsidūręs Aukštaitijos sostinės visuomenės gyvenimo ir finansų šešėlyje.

Tuo tarpu trečiajai pagal dydį Baltijos šalyse finansinei grupei priklausančio banko vadovai nori matyti visiškai kitokią situaciją ir teigia turintys ambicingų planų.

Padėti juos įgyvendinti pakviestas V.Savickas žino ką pasirinkęs ir nesibaimina, kad „Parex” bankas kol kas yra valdytojų kaitos mūsų mieste lyderis.

„Kadrų kaita yra normalus reiškinys, ypač kai siekiama efektyvesnių veiklos rezultatų, – „Panevėžio rytui” sakė naujasis „Parex” banko Panevėžio filialo vadovas. – Laiko apsispręsti – būti „Parex” valdytoju ar ne – turėjau pakankamai, todėl dabar laikas dirbti”.

Viena pagrindinių užduočių, anot bankininko, pasistengti, kad bankas taptų aktyviu miesto ir regiono ekonominės plėtros dalyviu.

„Sieksiu, kad bankas aktyviau dalyvautų Panevėžio miesto ir regiono gyvenime, nes iki šiol jo galimybės buvo neišnaudotos, – mano V.Savickas. – Teks ieškoti vidinių rezervų, kaip padidinti filialo darbo efektyvumą ir kokybę visose bankinės veiklos srityse. Jau yra sprendimas „Parex” banką perkelti į miesto centrinę dalį”.

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.