Buvęs generalinis prokuroras A. Klimavičius ir socialdemokratas V. Andriukaitis sudarė taikos sutartį

Buvęs generalinis prokuroras Antanas Klimavičius sutiko atsiimti savo žodžius apie Socialdemokratų partijos vicepirmininką Vytenį Andriukaitį ir su juo sudarė taikos sutartį.

Vilniaus apygardos teismas antradienį patenkino dvišalį prašymą nutraukti civilinę bylą ir pripažino taikos sutartį galiojančia.

Kaip rašoma taikos sutartyje, per 7 kalendorines dienas A. Klimavičius už savo lėšas dienraštyje „Respublika” turi paskelbti atsiprašymą, kuriuo įsipareigojo pasakyti, kad savo teiginius apie galimai korupcija įtariamus parlamentarus laiko netinkamais.

Anot V. Andriukaičio, taikos sutartį inicijavo A. Klimavičius, o politikui sąlygos atrodžiusios tinkamos, todėl jis ir sutikęs baigti bylinėjimąsi.

Socialdemokrato tvirtinimu, jis išlaikęs visus egzaminus ir įrodęs savo tiesą, tad nuo šiol galės gyventi ramia sąžine.

„Dabar ramia sąžine, švaria širdimi galiu toliau tęsti savo darbą. Šiuo atveju įrodžiau tai, ką tvirtinau Seimo plenarinių posėdžių salėje: einu į visus tyrimus, kokie tik Lietuvoje yra įmanomi. Taigi išlaikiau visus egzaminus”, – po parengiamojo teismo posėdžio žurnalistams sakė V. Andriukaitis.

Sutartyje numatyta, kad, A. Klimavičiui atsiprašius, ieškovas atsisakys bet kokių pretenzijų į pinigines kompensacijas. Pasak V. Andriukaičio, žala buvo padaryta ne jam, bet teisinei valstybei, tačiau dabar jis džiaugiasi, kad teisingumas triumfavo.

A. Klimavičius turės sumokėti 1 tūkst. litų teismui už atliktą darbą.

Buvusio generalinio prokuroro tvirtinimu, jis atsiprašysiąs todėl, kad nenori tęsti absurdiško bylinėjimosi su tais, kurie jaučiasi įžeisti.

„Atsiprašau tų, kuriuos šis mano atsakymas įžeidė, ir neatsiprašau tų, kurie nesijaučia įžeisti. Jeigu skaitėte naująjį Civilinio proceso kodeksą, ten paaiškinta, kas yra tinkamas atsakovas, kada ieškinys turi pagrindo, parengiamųjų posėdžių skaičius neribotas. O dar yra apeliacija, kasacija, – sakė Aukščiausiojo Teismo teisėjas. – Todėl nemanau, kad šį absurdo bylinėjimąsi reikia tęsti. Nenoriu”.

Rugpjūčio pabaigoje teismo parengiamojo posėdžio metu A. Klimavičius tvirtino nematąs, už ką turėtų atsiprašyti buvusio parlamentaro, ir tikino nesąs tinkamas atsakovas šioje byloje. Jo manymu, su politiku turėtų teistis Generalinė prokuratūra, kuriai jis atstovavęs.

Tačiau teismas nusprendė, kad už generalinio prokuroro žodžius turi atsakyti šias pareigas ėjęs A. Klimavičius.

Šis atsiprašymas, anot A. Klimavičiaus, jo, kaip Aukščiausiojo Teismo teisėjo, karjerai nekenks.

ELTA primena, jog praėjusių metų vasarą kilus įtarimams dėl galimos tuometinių parlamentarų – Vytauto Kvietkausko, Arvydo Vidžiūno ir Vytenio Andriukaičio – korupcijos, pastarasis atsisakė Seimo nario mandato ir sustabdė įgaliojimus partijos pirmininko pavaduotojo poste. Buvę Seimo nariai įtarti protegavę įmonių grupės „Rubicon group” interesus ir už tai gaudavę pinigų.
2005-09-13 14:54

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.