Pagalbininkai – medus ir vaškas

Gaminant kosmetinius kremus ir kvepalus vartojama daug vaško. Efektyvios jo kosmetinės ir gydomosios kaukės. Kosmetikoje rekomenduojamos šios sudėties veido kaukės, kremai ir tepalai.

Vaško kaukė. Vaško, medaus ir svogūno sulčių lygiomis dalimis po 30 g; 2,6 g vaško, 0,5 g borakso, 27,5 g persikų aliejaus ir 16 g vandens. Šios kaukės minkština veido odą, naikina šlakus, gerina veido odos mitybą.

„Grožio balzamas”. Po 18 g balto vaško ir glicerino, 4 g stearino, 50 g ricinos aliejaus, 1 g sieros ir 2 lašus rožių aliejaus. Viską sumaišius pašildyti ant lėtos ugnies, įdėti 100 g medaus. Dar kartą sumaišius gauname vienalytę masę. Tepant odą ji tampa švelni ir švari.

Kremas odos elestingumui didinti ir veido šlakams naikinti. Paimti lygiomis dalimis (po 10 ar 20 g) vaško, medaus ir baltos lelijos svogūno sulčių. Viską sumaišius pašildyti emaliuotame inde, kol pasidarys vienalytė masė, po to atvėsinti. Kremas laikomas uždarame indelyje šaldytuve. Juo tepti veido odą rytą ir vakare.

Tepalas nuospaudoms naikinti. Į 50 g pikio ir 30 g vaško įpilti vienos citrinos sultis. Viską sumaišius pašildyti. Tepalas laikomas uždarame indelyje. Tepalu storu sluoksniu kasdien tepamos nuospaudos, jos bintuojamos ar tvirtinamos pleistru. Po kelių dienų nuospaudos, jas išmirkius 2 proc. karštame sodos vandenyje, lengvai pašalinamos.

Pagal spaudą parengė A.K.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.