Miesto valdžia lems, ar Alytuje atsiras dar viena privati sveikatos priežiūros įstaiga

UAB „Bonvaldos servisas” spalį baigs statyti Verslo ir prekybos centrą Naujojoje gatvėje, šalia poliklinikos. Be kitų verslo ir prekybos įmonių, nuomojamose minimo objekto patalpose turėtų įsikurti ir privati sveikatos priežiūros klinika.
„Mes dar pavasarį raštu kreipėmės į miesto merą Vytautą Kirkliauską prašydami, kad miesto savivaldybės taryba pritartų privačios sveikatos priežiūros steigimui. Taigi netrukus šį lemiamą sprendimą ir turėtų priimti miesto savivaldybės taryba. Tikimės, kad jis bus palankus, kitaip alytiškiai nesužinos privačioje sveikatos priežiūros klinikoje galėję gauti naujų kokybiškų, prieinamų paslaugų”, – tvirtino „Bonvaldos serviso” direktorius Viktoras Bondarevas.

Privati klinika užimtų 400 kvadratinių metrų patalpas

V.Bondarevo teigimu, „Bonvaldos servisas” sutartis dėl patalpų baigiamame statyti objekte nuomos šiuo metu jau sudaręs su AB banku „Hansabankas”, parduotuvių tinklais „Drogas”, „Buteka”, kitais verslo ir prekybos subjektais. Šie įsikurs pirmame pastato aukšte nuo Naujosios gatvės.
Dalį pirmo aukšto iš poliklinikos pusės, antrą ir trečią aukštus „Bonvaldos servisas” rengiasi išnuomoti Kauno Šilainių šeimos sveikatos centrui. Šiose maždaug 400 kvadratinių metrų patalpose planuojama steigti privačią sveikatos priežiūros kliniką. „Vieta tokiai įstaigai kurti tinkama, nes čia nuo seno susiformavusi sveikatos priežiūros paslaugų teikimo ir traukos zona. Ar mums tai pavyks, lems miesto valdžios požiūris į alytiškių galimybes pasirinkti sveikatos priežiūros įstaigas ir gauti naujų kokybiškų paslaugų”, – svarstė V.Bondarevas, besitikintis, kad miesto savivaldybės taryba šiai idėjai pritars.

Alytiškiai sulauktų naujų paslaugų ir naujų gydytojų

Šilainių šeimos sveikatos centro direktoriaus Liudviko Borisevičiaus tvirtinimu, „Bonvaldos serviso” pastate įsteigtoje privačioje sveikatos klinikoje numatoma teikti profilaktinio sveikatos tikrinimo paslaugą ir bankų, bendrovių, prekybos įmonių, kitų organizacijų darbuotojams. Čia taip pat būtų galima pasiskiepyti, būtų teikiamos kelionių medicinos, odontologijos paslaugos, organizuojami pirmosios medicinos pagalbos kursai. Be to, alytiškiai įsiregistruotų klinikoje pas pirminę sveikatos priežiūrą teikiančius gydytojus, t.y. kaip ir kitose miesto pirminės sveikatos priežiūros įstaigose.
L.Borisevičiaus teigimu, Šilainių šeimos sveikatos centro klinika, besiplečianti į Klaipėdą, Vilnių ir Alytų, darbo patirties turi nuo 2000-ųjų: „Esame vienintelė Lietuvos sveikatos priežiūros įstaiga, turinti tarptautinius kokybės ir aplinkosaugos vadybos ISO 9001, ISO 14000 sertifikatus. Tai mus įpareigoja būti atsakingiems už savo veiksmus, teikti tik kokybiškas paslaugas, nekartoti, jei pasitaiko, klaidų”.

Konkurencija pacientams tik į naudą

Pasak L.Borisevičiaus, privati sveikatos priežiūros klinika nesirengia konfrontuoti nei su kitomis privačiomis, nei su valstybinėmis Alytaus gydymo įstaigomis: „Privačiai medicinai konkuruoti su valstybine – visiškai neadekvatus dalykas, nes nevienodos sąlygos. Privačios klinikos išsilaiko tik iš teikiamų medicininių paslaugų, tačiau papildomai stengiasi užsidirbti iš siūlomų naujų, o valstybines sveikatos priežiūros įstaigas dar dotuoja ir savivaldybės. Pačių užsidirbti pinigai padeda ir konkuruoti, ir teikti kokybiškas paslaugas, o tai pacientams tik į naudą. Tad mes suinteresuoti paciento sveikatos problemas spręsti greičiau ir veiksmingiau, be reikalo nevaikyti pas specialistus”.
V.Bondarevas įsitikinęs: „Jei netikėtume privačios sveikatos klinikos darbo sėkme, šio projekto ir nesiimtume. Klinika sulauks pacientų, ir jie nebus nuvilti. Pagaliau alytiškiai nieko nepraras, tačiau jie gali ir turi teisę gauti kokybiškų, greitų, veiksmingų paslaugų”.
Pasak L.Borisevičiaus, privačioje sveikatos priežiūros klinikoje dirbtų ir naujų gydytojų ne iš Alytaus. „Kiek man žinoma, miesto savivaldybė rengiasi atnaujinti Pirminės sveikatos priežiūros įstaigų reorganizavimo planą. Mes irgi bandome įnešti naujų vėjų, bet jei miesto valdžia tam nepritars iš pat pradžių, nieko ir nebus. Vis dėlto įvertinę planus pirminę sveikatos priežiūros grandį privatizuoti šalies mastu tikimės, kad miesto savivaldybės taryba į tai atsižvelgs ir jokių kliūčių dirbtinai nedarys. O tai, kad daugiau kaip 90 procentų gyventojų naudojasi valstybinių sveikatos priežiūros įstaigų paslaugomis, rodo, jog medicinos reforma vyksta pernelyg lėtai”, – mano Šilainių šeimos sveikatos centro direktorius.
Onutė Pluščiauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.