Ligonių kasos persikels į Stomatologijos polikliniką

Vakar Klaipėdos teritorinės ligonių kasos (TLK) direktorius Alfridas Bumblys kreipėsi į uostamiesčio merą Rimantą Taraškevičių ir paprašė, kad šis pritartų buvusiame „Vėtrungės” viešbutyje įsikūrusių TLK patalpų perkėlimui į Stomatologijos polikliniką, esančią Pievų take.

Mero paklaustas, kodėl reikia keisti patalpas, TLK direktorius akcentavo, jog dabartinė vieta – devintasis „Vėtrungės” aukštas – nepatogi klientams, o ypač ligoniams, kurie po gydymosi ligoninėje čia ateina pasiimti siuntimo į sanatoriją.

„Buvusiame „Vėtrungės” viešbutyje yra įsikūrę daug kitų firmų, į kurias plūsta interesantų srautai, – situaciją komentavo A. Bumblys. – Šiame pastate kone kasdien genda visi trys liftai, tad pagyvenusiems žmonėms tenka laukti, kol juos pataisys, o jaunesniems – kopti į devintą aukštą”.

Klaipėdos TLK direktorius nurodė ir kitą rimtą priežastį, dėl kurios jiems būtų daug pigiau eksploatuoti ne apskrities viršininko administracijai, o Savivaldybei priklausančias patalpas.

„Nuo 1993-iųjų nuomojamės apskričiai priklausančias patalpas, – pasakojo A. Bumblys. – Jeigu Tarybos nariai, o pirmiausia meras, pritartų tam, jog Savivaldybė TLK patalpas skirtų pagal panaudą, būtų abipusė nauda.

Visų pirma, taip būtų taupomos per ligonių kasas uostamiesčio sveikatos priežiūros įstaigoms skirtos lėšos. Antra, persikėlę į Stomatologijos polikliniką, dalį lėšų, gautų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, skirtume ne tik TKL, bet ir poliklinikos reorganizacijai.”

Tokiems planams pritaria ne tik Savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė, bet ir Stomatologijos poliklinikos vyriausioji gydytoja Gražina Macnorienė. Teigiama, jog didžiuliame pastate įsikūrusi Stomatologijos poliklinika galėtų racionaliai išnaudoti turimas patalpas.

TLK persikėlimui į Stomatologijos polikliniką vakar pritarė ir Klaipėdos meras. Tikimąsi, jog tokiems pokyčiams pritars ir miesto Taryba, šį klausimą svarstysianti spalio mėnesį.

„Jeigu nebus trukdžių, TLK į naujas patalpas persikels jau kitų metų pradžioje”, – „Vakarų ekspresui” sakė A. Bumblys.

Jūratė Mazajeva

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.