Liberaldemokratas susirūpino iš Lietuvos išvykstančiu jaunimu

Parlamentinės Liberalų demokratų frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis ragina Seimą įpareigoti Vyriausybę parengti programą, kaip šalies jaunimą paskatinti likti gyventi Lietuvoje, o jau išvykusius jaunuolius paraginti grįžti.

Liberaldemokratas pirmadienį įregistravo Seimo rezoliucijos projektą, kuriame reiškiamas susirūpinimas dėl Lietuvos jaunimo išvykimo į užsienį nuolat gyventi mastai.

Pagrindinė to priežastis esą yra nedarbas, nesėkmingas jaunimo integravimasis į rinką, nedideli atlyginimai, prastos gyvenimo sąlygos.

Remiantis projekte pateiktais duomenimis, iš Lietuvos gyventi į užsienį išvykstančių asmenų skaičius nuolat didėja. 2002 metais emigravo 7 tūkst., 2003 metais – 11 tūkst., pernai – daugiau nei 15 tūkst. žmonių.

Statistikos departamentas prognozuoja, kad iki 2010 metų iš Lietuvos kasmet emigruos apie 15 tūkst. žmonių. Remiantis statistikais, iki 2030-ųjų kasmet iš Lietuvos išvyks 2-3 tūkst. žmonių nei atvyks. Per šį laikotarpį šalies gyventojų skaičius esą sumažės maždaug 300 tūkst. gyventojų.

Todėl V. Mazuronis ragina Seimą įpareigoti Vyriausybę iki kitų metų kovo parengti kompleksinę programą, kaip sulaikyti Lietuvos jaunimą nuo išvykimo nuolatiniam gyvenimui į kitas šalis ir susigrąžinti jau išvykusius jaunuolius.

2005-09-12 15:46

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.