Brangus kuras ir turguose kelia produktų kainas

Sostinės, kaip ir kituose šalies, turguose pradėjo brangti maisto produktai.

Priežastis aiški – nuolat brangstant kurui, turgaviečių mėsos paviljonuose produktų kainos taip pat kyla.

Šį savaitgalį centrinėse Halės ir Kalvarijų turgavietėse jau buvo brangesnė negu prieš porą savaičių šviežia mėsa bei jos gaminiai. Ypač šoktelėjo jautienos kaina: kilogramas veršienos kainavo apie 14-15 litų, o prieš pusmetį jos kilogramas kainavo beveik per pusę mažiau. Taip pat gerokai pabrango ir jautienos filė – kilogramo kaina nuo 13 pakilo iki 30 litų.

Kol kas nesikeičia kiaulienos skerdienos kainos. Tokios mėsos mentės kilogramas, kaip ir prieš mėnesį, kainavo 8 litus, karbonado – 12-13 litų, rūkytų lašinių – 9-12 litų, šviežių – iki 6 litų.

Pasak turgaus prekiautojų, kiaulienos kainos nekyla, nes didžiuosiuose prekybos centruose importinė kiauliena pardavinėjama labai žemomis kainomis. Tuo tarpu jautiena iš užsienio į mūsų šalį neįvežama.

Rūkyti mėsos gaminiai kol kas brango nedaug – po 20-30 centų už kilogramą.

Halės turguje pakalbintas Šalčininkų rajono ūkininkas sakė, kad dabar galvijus ir kiaules geriau apsimoka parduoti vietoje. Užsieniečiai nuolat perka ir išveža veršelius, už kilogramą gyvo svorio veršienos moka po 5-6 litus.

Be to, šiemet, pabrangus elektrai, pabrango ir skerdyklų paslaugos. Prieš pusmetį paskersti kiaulę kainavo 30-40 litų, dabar – apie pusšimtį litų, karvę – net iki 120 litų.

Pastarosiomis savaitėmis pabrango ir paukštiena. Halės turguje broilerių ketvirčiai prieš mėnesį kainavo apie 6 litus, šį savaitgalį jų kilogramo kaina – daugiau kaip 6 litai, sparneliai pabrango kiek mažiau nei litu – iki beveik 7 litų. Per mėnesį broilerių filė taip pat pabrango litu – iki beveik 14 litų.

Maždaug 10-20 procentų savo produkciją pabrangino ir nedidelių įmonių duonos kepėjai.

Kol kas turguose nesikeičia gėlių kainos. Tiek Halės, tiek Kalvarijų turguose brangiausia rožė kainuoja iki 5 litų.
2005-09-10 11:44

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.