Los Andželo tarnybos sučiupo laisvėje atsidūrusį aligatorių

Penktadienį vienas iš dviejų į laisvę Los Andžele pasprukusių aligatorių, Mažasis Regis, jau vėl buvo „už grotų”. Tik po nemažų pastangų gelbėtojams pavyko įnirtingai besipriešinantį gyvūną ištraukti iš nutekamojo vandens kanalo.

Nors gaudynės trunka jau daugiau kaip mėnesį, didesnysis aligatorius Regis tebesimėgauja laisve ir, kaip spėjama, plaukioja nešvariame miesto ežere netoli tos vietos, kur buvo aptiktas Mažasis Regis.

Los Andželo priešgaisrinės apsaugos departamento atstovas spaudai Brajanas Hamfris (Brian Humphreys) pranešė, kad per Mažojo Regio gaudynes niekas nebuvo sužeistas. Jis pranešė, kad aligatorius buvo perduotas Gyvūnų priežiūros tarnybai.

Pasak pareigūno, daugiau kaip dešimt ugniagesių ir miesto paieškos bei gelbėjimo komanda praėjusį ketvirtadienį apsupo nutekamąjį kanalą Los Andžele. Pasinaudoję iš oro nuleidžiamomis kopėčiomis ir tinklais, pareigūnai pavojingą gyvūną sugavo.

„Aligatorius šiek tiek pavargo ir buvo ne taip kovingai nusiteikęs, todėl mes galėjome jį įvilioti į spąstus ir suspausti jam nasrus”, – sakė departamento atstovas.

Mažasis Regis buvo perduotas Gyvūnų priežiūros tarnybai, kuri juo laikinai pasirūpins iki jo pervežimo į zoologijos sodą.

Didesnysis aligatorius, Regis, laisvėje yra jau daugiau kaip mėnesį. Manoma, kad jis tūno Mačado ežero dugne.

Rugpjūtį vietos policija suėmė du asmenis, išleidusius Regį į ežerą. Kaip pranešama, gyvūnas buvo nupirktas kaip „naminis gyvūnėlis”, tačiau jam užaugus iki 3 metrų ilgio, šeimininkas jį paleido į laisvę.
2005-09-10 11:10

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.