JAV krizių valdymo agentūros vadovas nušalintas nuo pareigų uragano zonoje

Daug kritikos sulaukęs JAV Federalinės krizių valdymo agentūros (FEMA) vadovas Maiklas Braunas (Michael Brown) penktadienį buvo atšauktas iš gelbėjimo operacijos uragano „Katrina” nuniokotame Meksikos įlankos regione.

Šis Amerikos pareigūnas buvo smarkiai kritikuotas dėl vangios po uragano „Katrina” organizuotos gelbėjimo operacijos. Be to, paaiškėjo, kad M. Braunas oficialioje biografijoje neteisingai nurodė savo kvalifikaciją.

JAV valstybės saugumo reikalų sekretorius Maiklas Čertofas (Michael Chertoff) penktadienį pranešė, kad jis nurodė M. Braunui grįžti ir vadovauti savo agentūrai nacionaliniu lygiu.

Jis paskelbė paskyręs JAV pakrančių tarnybos štabo viršininką viceadmirolą Tadą Aleną (Thad Allen) vadovauti gelbėjimo operacijai „Katrinos” nusiaubtame regione.

Valstybės saugumo reikalų sekretorius pridūrė, kad M. Braunas šiuo metu yra reikalingas Vašingtone, nes prie Floridos artėja nauja tropinė audra „Ofelija”, todėl būtina koordinuoti krizių valdymo operacijas nacionaliniu mastu.

Žurnalas „Magazine” rašo, kad FEMA vadovas savo oficialioje biografijoje nurodė, kad turi krizių valdymo darbo patirties, nors jo pareigos, pasak leidinio, prilygo „stažuotojo” darbui.

Dar šią savaitę JAV prezidentas Džordžas V. Bušas (George W. Bush) gyrė Federalinės krizių valdymo agentūros vadovo darbą, likviduojant uragano padarinius jo nusiaubtame regione.

Pasak dienraščio „The Washington Post”, penki iš aštuonių aukštų FEMA pareigūnų neturi krizių valdymo ar panašios darbo patirties. Trys aukščiausi agentūros pareigūnai, įskaitant M. Brauną, buvo susiję su prezidento Dž. V. Bušo rinkimų kampanija per 2000 metų rinkimus.
2005-09-10 08:07

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.