Sena degalinė trukdo statyboms

Apleisti statiniai ne tik bjauroja miestą, bet ir trukdo naujoms statyboms.

Nusiaubta degalinė Kretingos gatvėje trukdo patvirtinti detalųjį planą, pagal kurį klaipėdietis Aleksandras Mačiulis nori savo sklypą padalinti į du ir statyti dar vieną gyvenamąjį namą.

Bendrovei „Baltic Petroleum” priklausanti degalinė Kretingos gatvėje yra neveikianti ir visiškai suniokota. Valkatos nusiaubė pastatą, metalo vagys nuplėšė kuro rezervuarų kamščius, nurankiojo lietaus kanalizacijos groteles.

Atsirado gyventojų, kurie degalinės teritorijoje atsikrato šiukšlėmis.

Architektė Eugenija Varpučianskienė, kuri parengė privataus sklypo padalijimo detalųjį planą, jau dukart pristatinėjo jį savivaldybės Teritorijų planavimo komitetui.

Tačiau komitetas planui abu kartus nepritarė, nes planuojamas pastatas patenka į degalinės sanitarinę zoną, tai yra iškiltų arčiau nei 50 metrų nuo kuro rezervuarų.

Komitetas prašė raštiškų garantijų, kad degalinės Kretingos gatvėje nebeliks.

Anot architektės, degalinės savininkai nežada jos veiklos atnaujinti, tačiau raštiškai to nepatvirtina.

Bendrovė „Baltic Petroleum” žinias apie apleistą degalinę Kretingos gatvėje įslaptino. Įmonės juristas Tomas Petkauskas sakė, kad bendrovės generalinis direktorius serga, o informacija apie apleistą degalinę yra konfidenciali, todėl į jokius klausimus atsakyti negali.

Pasak Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento miesto agentūros vedėjo Romualdo Dužino, „Baltic Petroleum” yra įpareigota per kitų metų pirmąjį pusmetį pašalinti kuro rezervuaras ir sutvarkyti degalinės teritoriją Kretingos gatvėje 179A.

Vigantas Danilavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.