Vilniuje koncertuos „Rolling Stones” bosistas Bill Wyman

Spalio 7 dieną festivalis „Vilnius Jazz”pakvies į „Ledo rūmus”, kuriuose koncertuos ilgametis garsiausios pasaulio roko grupės „Rolling Stones” bosistas Billas Wymanas (Bilas Vaimanas). Jis atvyks su britų roko muzikantų rinktine „Rhythm Kings” („Ritmo karaliai”) ir ypatingu svečiu – žinomu JAV soul muzikos dainininku Eddie Floydu. „Bill Wyman’s Rhythm Kings” Vilniuje atliks didelę nuotaikingų rokenrolų, rokabilių, bugivugių ir ritmenbliuzų programą „Rockin’ the Roots”.
„Bill Wyman’s Rhythm Kings” koncertas taps šiemet jau aštuonioliktą kartą rengiamo Vilniaus džiazo festivalio dalimi. Tradiciškai orientuoto į konceptualią, eksperimentinę muziką festivalio organizatoriai nusprendė paįvairinti jo programą smagiu didesnio masto renginiu. Neatsitiktinai buvo pasirinkti „Rhythm Kings” – aukščiausio profesionalumo roko atlikėjai, grojantys tradicinę ritminę muziką, labai artimą ir džiazui, ir rokui. Jei tikėsime bliuzmeno Muddy Waterso dainos žodžiais „The Blues Had a Baby and They Named It Rock and Roll” („Bliuzas susilaukė kūdikio ir pavadino jį Rokenrolu”), džiazas ir rokas yra tikri broliai. Kokybiška gyva roko muzika gali būti puikia pramoga ir tapti atsvara didžiausius džiazo festivalius užplūdusiam sintetiniam popsui.
„Rolling Stones” bosisto Billo Wymano ir būgnininko Charlie Wattso ritmo sekcija muzikos kritikų yra pripažįstama viena geriausių per visą roko istoriją. Po daugiau nei 30 metų bendradarbiavimo, 1993 m. Billas Wymanas paliko „Rolling Stones”, ketindamas daugiau laiko skirti kitiems jį dominusiems projektams. Jis įkūrė restoranų tinklą „Sticky Fingers”, parašė kelias knygas, užsiėmė archeologija ir fotografija.
1997 m. Billas Wymanas drauge su buvusiu „Humble Pie” gitaristu Peteriu Framptonu ir „Procol Harum” klavišininku Gary Brookeriu subūrė „Rhythm Kings”. Su grupe bendradarbiauja geriausi pasaulio roko gitaristai Ericas Claptonas ir Markas Knopfleris. Vilniuje „Bill Wyman’s Rhythm Kings” koncertuos drauge su žymiu soul muzikos dainininku Eddie Floydu, gitaristais Terry Tayloru, Albertu Lee, ne kartą pripažintu geriausiu rokabili stiliaus instrumentalistu, ir Erico Claptono grupės nariu Andy Fairweather-Low. Būgnus muš Grahamas Bradas iš Rogerio Waterso grupės, saksofonais ir lūpinėmis armonikėlėmis pūs Nickas Paynas ir Frankas Meadas, klavišiniais instrumentais skambins Chris Stainton iš „Spooky Tooth”. „Rhythm Kings” dainininkė – nepaprastai stipraus balso juodaodė vokalistė Beverley Skeete. Grupės vadovas ir bosistas – legendinis „rolingstonas” Billas Wymanas.
Vilniuje skambės daugiau nei dviejų valandų trukmės programa. Koncertas vyks su pertrauka, salės durys bus atidaromos 20 val., koncerto pradžia – 21 val. Bilietai platinami per sistemą „Bilietai.lt”. Koncertą organizuoja viešoji įstaiga „Muzikos zona” ir viešoji įstaiga „Vilniaus džiazo festivalis”, rėmėjas – Lietuvos televizija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.