Policijos reido metu sulaikyta 15 „plaštakių”

Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos Viešosios tvarkos tarnybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai, vykdydami kompleksinės priemonės „Plaštakė” planą, šių metų rugsėjo 7 dieną organizavo patikrinimą Naujininkų, Antakalnio, Senamiesčio ir Naujamiesčio seniūnijų teritorijose.
Patikrinimo metu už vertimąsi prostitucija sulaikyta 15 moterų, suteikiančių lytines paslaugas už materialinį atlygį. Penkios iš jų sulaikytos pirmą kartą. Joms skirtos 300 litų baudos (LR ATPK 182 str. 1d.). Likusioms surašyti Administracinių teisės pažeidimų protokolai perduoti į teimą tolesniam sprendimo priėmimui (LR ATPK 182 str. 2d. numato baudą nuo 500 iki 1000 litų arba areštą iki 30 parų).
Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos Viešosios tvarkos tarnybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus viršininkas Algimantas Minkauskas pažymėjo, kad autoritetingas švedų sociologas, profesorius Svenas Akselis Mentonas, gerai ištyręs prostitucijos reiškinį, pripažįsta, kad prostitucija daugiau yra jos paklausą formuojančių vyrų, o ne moterų problema, todėl dalis atsakomybės turėtų tekti ir vyrams, kurie naudojasi prostitučių paslaugomis. A. Minkausko teigimu, LR ATPK papildymai, numatantys nuobaudas prostitučių klientams, yra reikalingi bei duos realią naudą mažinant moterų seksualinį išnaudojimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.