Naujame padalinyje Prienuose „Audimas” sukurs 200 darbo vietų

Didžiausia Baltijos šalyse sporto aprangos bendrovė „Audimas” dar šių metų rugsėjį Prienuose atidarys naują siuvimo padalinį, kuriame įdarbins daugiau kaip 100 siuvėjų. Į moderniausią Prienuose įsikūrusio padalinio įrangą „Audimas” jau investavo daugiau kaip 0,5 mln. litų, planuojama, kad investuojama bus ir toliau. Ilgainiui šis padalinys bus praplėstas, iš viso jame galės dirbti apie 200 Prienų gyventojų.

„Džiugu, kad į Prienus su rimtais plėtros planais įžengia tikrai stiprios lietuviškos įmonės. Tikimės, kad „Audimas” čia įsitvirtins ilgam, kurs vis naujas darbo vietas ir taip bus naudinga, ir miestui, ir gyventojams”, – sakė Prienų miesto meras Antanas Gustaitis.

Naujasis „Audimo” padalinys įsikurs buvusiose bendrovės „Prienius” („E.Walters Baltic”) patalpose, kuriose iki šių metų pradžios dirbo apie 300 žmonių. Šiam užsienio investuotojui perkėlus savo verslą į Kiniją, visi kvalifikuoti įmonės darbuotojai liko be darbo. Po pusės metų pertraukos „Audimo” dėka vėl atgis tušti cechai.

„Nuolat plečiame savo veiklą ir jaučiame atsakomybę už tekstilės pramonės plėtrą regionuose. Įkurdami naują padalinį Prienuose, steigsime naujas darbo vietas, o gyventojams garantuosime stabilų darbo užmokestį ir ilgalaikę perspektyvą”, – sakė „Audimo” valdybos pirmininkas Rimvydas Povilaitis.

Naujojo „Audimo” padalinio darbo vietos bus įrengtos itin moderniai, darbuotojai aprūpinti pačia pažangiausia siuvimo įranga. Moderniausių technologijų diegimas gamyboje – vienas iš svarbiausių „Audimo” prioritetų. Į pažangiausias aprangos kūrimo ir gamybos technologijas bendrovė planuoja investuoti daugiau kaip 10,5 mln. litų.

Šiuo metu bendrovėje dirba 740 darbuotojų. „Audimas” turi siuvimo padalinį Jonavoje. Taip pat bendradarbiauja su daugiau kaip 40 regioninių smulkių ir vidutinių tekstilės įmonių, turinčių 1200 darbuotojų, kurios teikia įvairias paslaugas bendrovei.

Šių metų pirmojo pusmečio „Audimo” apyvarta, palyginti su tuo pačiu 2004 metų laikotarpiu, išaugo 22,82 proc. ir buvo 39,45 mln. litų. Iki šių metų pabaigos bendrovė tikisi padidinti pardavimus maždaug dešimtadaliu palyginti su pernai – iki 90 mln. litų. 2004 metais „Audimo” apyvarta buvo 81,69 mln. litų, iš kurių eksportas sudarė 66,9 mln. litų. Pernai bendrovė uždirbo 7,08 mln. litų audituoto grynojo pelno.

Bendrovė eksportuoja aprangą į Vokietiją, Švediją, Didžiąją Britaniją, Olandiją, Ispaniją ir į kitas šalis. „Audimas” bendradarbiauja vystant ir siuvant aprangą pasaulinio garso sporto aprangos prekės ženklams. Produkciją, pažymėtą „Audimo” ir „Orange Virus” prekės ženklais, bendrovė parduoda visose Baltijos šalyse, jose veikia 21 bendrovės parduotuvė. Tris parduotuves bendrovė yra atidariusi Latvijoje, dvi Estijoje, o likusios veikia Lietuvoje.

„Audimas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.