Lietuviai spaus „Hornets”

Nors Arvydas Macijauskas susitaikė su likimu, Lietuvos rinktinės vadovai dar tikisi jį matyti ekipoje.

Nenuleidžia rankų

Lietuvos rinktinės vadovai bei treneriai, sužinoję iš krepšininko A.Macijausko, jog šis dėl traumos negalės padėti komandai Europos pirmenybėse Serbijoje ir Juodkalnijoje, vis dėlto nenuleidžia rankų.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo vadovas Algimantas Pavilonis teigė, kad dar išlieka šiokių tokių galimybių, jog Macas užsivilks ekipos marškinėlius – tam naudojamos įvairiausios priemonės.

Su NBA „New Orleans Hornets” komanda vasarą sutartį sudaręs 25 metų 192 cm ūgio gynėjas užvakar kalbėjosi su savo naujo klubo vadybininkais, kurie liepė krepšininkui gydytis gautą kojos traumą ir negalvoti apie galimybę ginti Europos krepšinio čempionų titulą.

„Viskas jau pasakyta. Man primygtinai liepė ramiai išsigydyti traumą. Nors kojos jau nebeskauda, tačiau reabilitacijos laikotarpis užtruks dešimt dienų.

Naujojo Orleano klubo vadovai norėtų, jog nepulčiau tuoj pat vėl į aikštę”, – vakar sakė Macas per spaudos konferenciją, skirtą ekipos išvykai į Maskvą.

Šiandien lietuviai Rusijos sostinėje susigrums antrajame Federacijų supertaurės mače su šios šalies krepšinio rinktine. Per pirmąją dvikovą Lietuvos komanda rusus įveikė 73:58.

Siūlo įvairius variantus

Tačiau rinktinės rėmimo fondo direktorius A.Pavilonis per savotiškas palydėtuves į Maskvą teigė, jog kova dėl A.Macijausko dar nebaigta.

„Reikia suprasti, kad Arvydas yra samdytas kareivis, klubo naujokas, todėl privalo atsižvelgti į „Hornets” reikalavimus. Kita vertus, mes dar nepalaidojome vilčių rinktinėje matyti Macą”, – sakė fondo direktorius.

Anot jo, į „Hornets” būstinę Hiustone rinktinės vadovai nusiuntė visus krepšininko traumos medicininius dokumentus, pateikė informaciją, kaip gyja koja, kas daroma ir t.t.

„Mes Naujojo Orleano ekipai net pasiūlėme tikrai vertą dėmesio variantą. Tegul komandos vadovybė atsiunčia klubo gydytoją, kuris pasižiūrėtų, kaip vykdomas gydymo kursas. Fondas sutinka sumokėti daktaro kelionę bei išlaikymą. Dabar laukiame atsakymo”, – teigė A.Pavilonis.

Vakar spaudos konferencijoje visi susirinkę žiniasklaidos atstovai buvo informuoti, jog vyrų krepšinio rinktinės paramos fondas kreipėsi ir į NBA vadovybę, kad ji sugebėtų daryti įtaką „Hornets” klubo sprendimui leisti Macui žaisti Serbijoje ir Juodkalnijoje.

Nerašykite „katastrofa”

„Lietuvoje yra trys milijonai krepšinio specialistų, kurie supranta, ką rinktinei reiškia Arvydo netektis. Dėl to labai prašau nebloginti mums nuotaikos ir nevartoti žodžių „katastrofa”, „tragedija” ar panašių. Kas tai yra iš tikrųjų, matėme per televiziją iš Naujojo Orleano”, – trečiadienį sakė Antanas Sireika Vilniaus „Šarūno” viešbutyje surengtame susitikime su rinktine.

„Vyrai puikiai supranta, kad dabar, netekus Maco, teks daugiau pasidarbuoti ir žaisti ne 100, o 110 procentų, – kalbėjo treneris. – Esame Europos čempionai ir žinome, kaip kovoti. Neabejoju, kad vyrai kausis kaip karžygiai ir pasistengs nenuvilti lūkesčių”.

Į Maskvą rungtynėms su Rusija vakar išvyko dvylika Lietuvos rinktinės krepšininkų: Vidas Ginevičius, Giedrius Gustas, Simonas Serapinas, Ramūnas Šiškauskas, Mindaugas Lukauskis, Simas Jasaitis, Dainius Šalenga, Mindaugas Žukauskas, Paulius Jankūnas, Kšyštofas bei Darjušas Lavrinovičiai ir Robertas Javtokas.

Po dvikovos Maskvoje, Lietuvos rinktinė pasirengimą Europos čempionatui baigs trumpa treniruočių stovykla Klaipėdoje, kur rugsėjo 12-ąją bus surengtos rinktinės palydos.

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.