Klaipėdos nusikalstamo pasaulio veikėjai susirūpino mokyklų remontu

Jei teismas sušvelnintų kardomąją priemonę gerai žinomam Petrui Kondrotui (gim. 1962 m.), uostamiesčio mokyklų remontas būtų baigtas daug greičiau.

Taip galima spręsti po P. Kondroto, nusikalstamame pasaulyje žinomo Fantomo pravarde, prašymo Klaipėdos apygardos teismui sušvelninti jam skirtą kardomąją priemonę – namų areštą.

Anksčiau keturis kartus teistas ir dabar teismo už neteisėtą laisvės atėmimą, žmogaus veiksmų laisvės suvaržymą, didelio kiekio narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą, neteisėtą ginklų ir sprogmenų disponavimą laukiantis P. Kondrotas teismo prašo leisti kasdien namo grįžti vėlai vakare, nes jis dirba mokyklas remontuojančioje bendrovėje.

Vakar turėjo įvykti P. Kondroto, kaltinamo minėtais nusikaltimais, bei dar šešių asmenų teismo posėdis. Tačiau jis neįvyko, nes vienas kaltinamųjų – Stasys Kerušauskas (gim. 1974 m.) – pareiškė nušalinimą vienam iš teisėjų kolegijos narių. Kaltinamasis savo norą motyvavo tuo, kad jo netenkino teisėjo priimtas sprendimas vienoje iš ankstesnių bylų.

Nutarta, jog bus paskirtas kitas teisėjas, o bylos nagrinėjimas bus pradėtas jam teisėjui susipažinus su visa medžiaga.

Drausmina statybininkus

Laisvėje, be dar vieno kaltinamojo, šiuo metu yra ir P. Kondrotas. Teismas jam yra paskyręs namų areštą. Vyras dirba UAB „Lentor” vadybininku, todėl teismo prašė bent jau leisti darbo dienomis namo grįžti vėliau.

Firma, kurioje jis dirba, šiuo metu remontuoja „Pamario” vidurinę mokyklą Naikupės gatvėje. Anot P. Kondroto, dauguma bendradarbių, siekiančių greičiau baigti remontą, darbe užtrunka iki 23 val., tačiau jis namuose privalo būti jau 20 val.

Tai, kaltinamojo teigimu, leistų jam geriau atlikti darbą. Beje, bendrovės, kurioje dirba Fantomas, vadovai sakė, kad vyriškis išties yra labai naudingas – jo buvimas šalia drausmina darbininkus, šie bijo tuščiai stoviniuoti. Be to, kaltinamasis teismo prašė sudaryti jam galimybę vykti ir į komandiruotes.

Tačiau vakar teismas nepatikėjo P. Kondroto sąžiningumu – kolegija paliko galioti reikalavimą nuo 20 iki 7 val. ryto būti namuose. Nurodyta, jog P. Kondrotas, norėdamas vykti į komandiruotę, turės parašyti prašymą teismui, o teisėjas ir spręs, ar jam leisti važiuoti.

Į laisvę neišleido

Vakarykštis teisėjo nušalinimas netapo kliūtimi kitų kaltinamųjų kardomosios priemonės – suėmimo – pratęsimui, nors jiems ir labai norėjosi į laisvę.

S. Kerušauskas teigė, kad naujų nusikaltimų jis neplanuoja, paskutinį kartą teistas buvo tik 1994 metais, tad labai nori išeiti į laisvę ir dirbti, kad galėtų išlaikyti šeimą.

Be to, jam nerimą kelia silpna tėvų sveikata, jis norįs rūpintis savo nepilnamečio sūnaus auklėjimu, tad teismui tvirtino sutinkąs būti paleistas už užstatą – net 100 tūkst. litų sumą.

Teisėjai atmetė S. Kerušausko prašymą paleisti jį už užstatą. Griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas – pratęsta ir Venjaminui Gukalionokui (gim. 1976 m.) bei Gintautui Leliūnui (gim. 1969 m.).

Smurtas ir ginklai

P. Kondrotas, S. Kerušauskas, V. Gukalionokas ir G. Leliūnas kaltinami neteisėtu laivės atėmimu, žmogaus veiksmų laisvės suvaržymu, didelio kiekio narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu, neteisėtu ginklų ir sprogmenų disponavimu.

V. Gukalionokas ir S. Kerušauskas – dar ir turto prievartavimu, padirbtų pinigų realizavimu bei kitais nusikaltimais.

Kitiems trims šios kompanijos dalyviams inkriminuojami lengvesni nusikaltimai. Saulius Vidugiris (gim. 1969 m.) ir Venjamino brolis Artiomas Gukalionokas (gim. 1982 m.) turės atsakyti už melagingų parodymų davimą, o V. Gukalionoko žmona Irida (gim. 1976 m.) – už poveikio liudytojui darymą.

A. Gukalionokas ir S. Vidugiris šiuo metu atlieka bausmę už kitus nusikaltimus.

Šie asmenys buvo sulaikyti po to, kai į policiją kreipėsi klaipėdietis Viačeslavas Piskunovas. Jis teigė, kad praėjusių metų rugsėjo 11 d. buvo įsodintas į automobilį, nuvežtas į užmiestį (už Lėbartų kapinių) ir verčiamas atkasti prieš metus čia užkastus ginklus – revolverį, šautuvą, granatą.

Teigiama, kad nelegaliai įsigyti ginklai ir sprogmenys – trotilas – priklausė V. Gukalionokui.

V. Piskunovo teigimu, po dviejų dienų V. Gukalionokas ir P. Kondrotas, naudodami jėgą, jau reikalavo jiems sumokėti 1 500 eurų bei atiduoti savo automobilį. Vaikinui sutikus bendradarbiauti su teisėsauga, buvo atskleistas ne vienas gaujos nusikaltimas.

Žaneta Skersytė

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Klaipėdos nusikalstamo pasaulio veikėjai susirūpino mokyklų remontu"

  1. valdas

    Artiomas Gukalionokas nekaltas kalta klaipedos aplinka ir sunki materialine padetis:)

  2. valdas

    nu ka cia pridursi vieniems sekasi kitiems nelabai,vieni vagia kiti valkatauja,vieni turi pinigu kiti ne, Gukalionokas nori pirkti akcijas uz gautus pinigus ir legalizuotis, bet jam ir sekas islipa visada sausas.:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.