A.Sireika: „Esame Europos čempionai ir žinom, kaip kovoti”

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Sireika neabejoja, kad Lietuvos krepšininkai Europos čempionate Serbijoje ir Juodkalnijoje kovos iš visų jėgų, tačiau visi supranta, kaip rinktinei trūks Arvydo Macijausko, kuris negauna NBA klubo „New Orleans Hornets” leidimo atstovauti rinktinei.

„Lietuvoje yra trys milijonai krepšinio specialistų, kurie visi supranta, ką rinktinei reiškia Arvydo netektis. Dėl to labai prašau nebloginti mums nuotaikos ir nevartoti žodžių „katastrofa”, „tragedija” ar panašių. Ar žinote, kas yra katastrofa? Potvyniai, uraganai ir taip toliau. Aš galvoju, kad reikia rašyti apie tai, kad jūs tikite tais geriausiais vyrais, kuriuos dabar turime”, – į žurnalistus kreipėsi vyriausiasis rinktinės treneris Antanas Sireika.

„Vyrai puikiai supranta, kad netekus Arvydo teks daugiau pasidarbuoti ir žaisti ne 100, o 110 procentų, – kalbėjo treneris. – . Neabejoju, kad vyrai kausis kaip karžygiai ir pasistengs neapvilti lūkesčių”.

Pats A.Macijauskas pripažino, kad traumuotos kojos būklė yra geresnė, skausmų nėra, tačiau po dešimties dienų be treniruočių normaliai rungtyniauti bus neįmanoma.

Lietuvos rinktinės vadovas Algimantas Pavilonis krepšinio gerbėjams suteikė mažą viltį: „Nepasakyčiau, kad viltis yra galutinai prarasta. Mes bendravome su aukštais NBA pareigūnais – parašėme jiems elektroninį laišką, kuriame nupasakojome šią situaciją. Jie bandys pasikalbėti „Hornets” klubo vadovais ir įtikinti juos pakeisti sprendimą. Tiesa, su viena sąlyga: kad Arvydas tikrai sveikas, kad nebus jokių komplikacijų, kad jis galės treniruotis ir tinkamai pasiruošti čempionatui – niekas nenori, kad savaitę nesitreniravęs gynėjas iš karto pradėtų žaisti ir gautų dar vieną traumą”.

A.Pavilonis pridūrė, kad „Hornets” klubo vadovams buvo pasiūlyta į Lietuvą atsiųsti gydytoją iš JAV, kuris apžiūrėtų A.Macijausko koją, nustatytų jos būklę, galbūt paskirtų papildomus tyrimus ir pasakytų, ar dalyvavimas varžybose, nepakenktų jo tolimesnei karjerai.

„Atsakymo kol kas neturime, nes susisiekti su klubu, kuris praktiškai išsikėlė, yra labai sudėtinga, tačiau tikimės artimiausiu metu jį gauti. Daugiau žinių neturiu”, – tvirtino A.Pavilonis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.