Liepsnose pražuvo ir gyvuliai, ir kitoks turtas

Pirmadienio vakare ugnyje skendėjo Gintauto Skrebio sodyba Raguvos seniūnijoje, Panevėžio rajone.

Manoma, kad didelio gaisro visiškai sunaikintas ūkinis pastatas buvo padegtas, nes išvažiuodamas iš namų šeimininkas pats buvo išjungęs elektrą.

Ūkininkas teigia, kad dėl šios nelaimės patyrė didelių nuostolių.

Nelaimė Raguvos seniūnijos Paliepių kaime buvo pastebėta beveik pusę dešimtos vakaro. Senuoju Vilniaus keliu važiavę žmonės pro medžius pamatė ugnį ir paskambino Panevėžio priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai.

Atvykę ugniagesiai G.Skrebio ūkinį pastatą rado jau visą liepsnojantį. Kadangi kilo grėsmė čia pat stovėjusiam gyvenamajam namukui, kaimynų sodyboms, gaisravietėje darbavosi jungtinės Raguvos, Anykščių bei Panevėžio ugniagesių pajėgos. Ūkinio pastato jie neišgelbėjo, bet sustabdė ugnies plitimą.

Neteko ir gyvulių, ir šieno

Sodybos, kur kilo gaisras, 35 metų savininkas namo grįžo tik ten jau darbuojantis ugniagesiams. G.Skrebys tądien buvo dviračiu išvažiavęs padirbėti pas ūkininką pusbrolį į Anykščių rajone esantį Levaniškio kaimą. Apie tai, kad dega jo ūkinis pastatas, vyriškiui telefonu pranešė kaimynės draugas.

Užgesinus gaisrą, tarp degėsių buvo aptikti uždusę dūmuose ir apdegę gyvuliai – 15 metų kumelė ir 3 metų jos eržiliukas, 2 kiaulės. Ugnis nepagailėjo ir ūkiniame laikytų arklinių pakinktų, šienapjovės, kitų ūkio padargų, kelių tonų šieno, beveik tonos grūdų.

Iš 15-os vištų po gaisro tebuvo likusios vos kelios.

Vakar liūdnas po kiemą vaikštinėjęs G.Skrebys „Panevėžio rytui” sakė negalįs tiksliai pasakyti žalos dydžio. Vyriškio nuomone, nuostoliai gali siekti 10 tūkstančių litų.

Ypač jam buvo gaila sudegusių arklių. Šeimininkas apgailestavo, kad kaimynai gaisrą pastebėjo per vėlai ir net nebandė jų gelbėti, išvesti iš tvarto. Senąją kumelę jis ketino parduoti, sau pasilikti tik kumeliuką, kurį jau buvo išmokinęs dirbti. O dabar nebeliko abiejų.

Beje, sudegusi kumelė beveik prieš 10 metų pražudė savo ankstesnį šeimininką, G.Skrebio tėvą. Jo vedama per kiemą, bandydama atsiginti lojančio šuns, ji spyrė užpakaline kanopa ir pataikė vyriškiui į šoną. Iš pradžių galvojęs, kad nieko baisaus neįvyko, senukas po kelių dienų mirė – paaiškėjo, kad jam nuo smūgio buvo plyšusios kepenys.

Dar po kelerių metų mirus motinai, tėviškės sodyboje G.Skrebys tvarkosi vienas. Jis įtaria, kad ūkinis pastatas buvo padegtas. Nuo kokio nors techninio gedimo ugnis įsiplieksti negalėjo, nes išvažiuodamas iš namų šeimininkas išjungdavo elektrą visoje sodyboje.

Vyriškio teigimu, kaimynai tvirtina, kad pirmiausia ugnį pastebėjo toje pusėje, kur lauke prie pastato buvo sukrauti šiaudai.

Tuo tarpu PGT inspektoriai įtaria, kad gaisro židinys buvo pastato viduje. Kas ir už ką galėjo jam kerštauti, G.Skrebys sako neįsivaizduojąs.

Vyriškis spėja, kad gal kas netyčia numetė neužgesintą nuorūką.

Rasa Stundžienė

„panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.