„Red Bull Music Academy” dalyvaus lietuvė

Jau aštuntus metus gyvuojanti elektroninės šokių muzikos institucija „Red Bull Music Academy” yra analogo neturintis pasaulinis projektas, vienijantis pripažintus šokių muzikos profesionalus, šios scenos žvaigždes ir dar neatrastus talentus. 2005 metų akademijoje, vyksiančioje JAV metropolyje Sietle, pirmą kartą šio unikalaus projekto istorijoje dalyvaus ir Lietuvos atstovė, sceniniu pseudonimu Jolita „Pabludo” prisidengusi, šiuo metu Belgijoje gyvenanti vilnietė Jolita Gražytė.

Ką tik dvidešimt šeštą gimtadienį atšventusi Jolita Gražytė elektroninės šokių muzikos liga susirgo dar gyvendama Lietuvoje – rimtai domėtis muzika ir groti plokšteles ji pradėjo 1999 m. Vilniuje. Jolita tuomet buvo žinoma kaip projekto „Too Nice” (Tadeu Nice & Lady J, 1999 – 2001 m.) narė. Tik pradėjusi didžėjos karjerą, ji iškart sulaukė susidomėjimo ir pripažinimo, buvo kviečiama groti su garsių leidybinių firmų „Acid Jazz” ir „NuPhonic” atlikėjais, lankančiais Lietuvą.

2001 m. Jolita išvyko į Antverpeną, ten daugiausia laiko ir energijos skiria projektui „In Dutch Inc.”, kurį subūrė su gera drauge ir bendraminte iš Lietuvos – 1.1 (dar žinoma pseudonimais Alune bei Mamiko Motto), ir eklektiškos elektronikos radijo laidai „HepCat Radio Show”, transliuojamai nepriklausomos Belgijos radijo stoties „Radio Centraal”. „In Dutch Inc” merginų projektai sulaukia vis daugiau susidomėjimo tarptautinėje „dance” scenoje, todėl visai nekeista, kad į ją dėmesį atkreipė ir „RBMA” organizatoriai.

„RBMA” organizuoja paskaitas, muzikines dirbtuves įvairiausiose vietose, pasirodymus klubuose, turiningą kultūrinį laisvaklaikį. Studijų trukmė – du semestrai po dvi savaites, studijų nauda – neišdildomi prisiminimai visam gyvenimui, profesionalios karjeros pradžia ar naujas žingsnis joje. „RBMA” kiekvienais metais lanko autoritetingi šokių muzikos žurnalistai, kiti šios industrijos specialistai.

Po įsimintinų stabtelėjimų didžiosiose muzikinėse sostinėse Berlyne, Dubline, Niujorke, Londone, Romoje ir tokiose egzotiškose vietose kaip San Paule bei Keiptaune, šiais metais, lapkričio – gruodžio mėnesį, muzikos akademija iškels savo vėliavą „smaragdo mieste”, Amerikos šiaurės vakaruose – Sietle (Vašingtono valstija).

Šiais metais paraiškas su anketomis bei muzikine medžiaga „RBMA” pateikė 1.800 atlikėjų iš 70 šalių, 18 jų iš Lietuvos. Jolita dalyvaus pirmojoje šiemetines akademijos sesijoje nuo lapkričio 5 d. iki lapkričio 18 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.