Už pagalbą socialliberalams teko aiškintis

Rugpjūčio 30 dieną Naujosios sąjungos (socialliberalai) Panevėžio skyrius išplatino informaciją apie tai, kad kiekvienam Panevėžio pirmokui mokslo metų pradžios proga skirs dovanėlę. Norėdamas palengvinti įgyvendinti socilliberalų sumanymą Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Dainius Šipelis jau kitą dieną ėmėsi veiksmų, kad užtikrintų, jog tos dovanėlės pasiektų pirmaklasius. Tačiau už parodytą iniciatyvą vedėjui dabar tenka aiškintis miesto valdžiai.

Norėdamas palengvinti socialliberalų idėjos įgyvendinimą, Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Dainius Šipelis rugpjūčio 31 dieną pasirašė raštą, kuriuo paprašė švietimo įstaigų direktorius savų mokyklų pirmokų tėveliams pranešti, jog panevėžiečiai socialliberalai parengė 2005-2006 mokslo metų pirmokams vardines dovanėles. Pasiimti jas tėveliai kviečiami iki rugsėjo 10 dienos.

Rašte taip pat nurodoma, kad tėvelius reikia informuoti, jog jie turi atvykti į „Naujosios sąjungos būstinę, esančią Vasario 16-osios g. Nr.8 (iš kiemo pusės), su savimi turi turėti vaiko gimimo liudijimą”.
Už šią iniciatyvą Švietimo skyriaus vedėjui teko rašyti pasiaiškinimą.

Pavesta išsiaiškinti

———————-

Miesto meras konservatorius Vitas Matuzas vakar PB tvirtino, kad savivaldybės Teisės skyriaus specialistams pavesta išsiaiškinti, kokiomis aplinkybėmis ir kodėl skyriaus vedėjas padėjo Naujajai sąjungai vykdyti akciją. „Man anksčiau neteko susidurti su tokiais atvejais. Kai teisės skyriaus specialistai išsiaiškins, ar D.Šipelis pažeidė įstatymus, galėsiu komentuoti daugiau”, – sakė PB miesto vadovas.

Pasiteiravus, ar bus skirta kokia nors drausminė nuobauda Švietimo skyriaus vedėjui, jei bus nustatyti pažeidimai, V.Matuzas atsakė: „Į šį klausimą galėtų atsakyti Savivaldybės administracijos direktorius Visvaldas Matkevičius. Vedėjas pavaldus jam”.

Apie pasiaiškinimą negirdėjo

———————————

Pakalbintas Savivaldybės administracijos direktorius V.Matkevičius, kuris yra Naujosios sąjungos Panevėžio skyriaus pirmininkas, PB tvirtino, kad dovanėlių dalybomis nenorėta papirkti panevėžiečių.

„Tai nėra papirkinėjimas. Per prievartą dovanų nepiršome. Ne taip kaip Darbo partijos atstovai – važinėja po mokyklas ir dalija dovanas. Tėveliai savo noru gali ateiti į skyriaus patalpas, pasiimti kuponą. Pateikus kuponą prekybos centre „Hyper Norfa” atiduodamas maišelis su dovanomis”, – aiškino V.Matkevičius.

Administracijos direktorius sakė, kad jam neteko matyti D.Šipelio parašyto pasiaiškinimo. „Jo neprašiau rašyti. Taip pat neprašiau, kad Teisės skyriaus specialistai tirtų šį faktą. Manau, skyriaus vedėjas pažeidimų nepadarė. Tik manyčiau, jam, kaip vadovui, nederėjo dalyvauti dovanų dalijimo akcijoje”.

Skyriaus vedėją gins

———————–

PB primena, kad Konstitucinis teismas įvairių politikų dovanų dalybas yra įvertinęs kaip žmonių papirkinėjimą. Naujosios sąjungos pirmininkas ir Seimo vadovas Artūras Paulauskas taip pat yra pasisakęs prieš dovanų dalijimą. A.Paulausko nuomone, tokius dalykus reikėtų aiškiau reglamentuoti, o galbūt ir atsisakyti – partijos tarpusavyje turėtų konkuruoti ne dovanų gausumu, bet idėjomis.

Šią socialliberalų akciją būtų galima sieti su artėjančiais rinkimais į savivaldybes. Tačiau tokį teiginį kategoriškai paneigė akcijos iniciatorius Naujosios sąjungos Panevėžio skyriaus valdybos narys Kęstutis Kišonas. „Lyg ir toloka dar iki rinkimų. Nemanau, kad būtų galima sakyti, jog jau papirkinėjame rinkėjus. Juk ant dovanėlių nėra mūsų partijos logotipo. Dovanomis norėjome pradžiuginti visus Panevėžio pirmokus. Tėveliai, kurie pasiėmė dovanų kuponus, labai džiaugėsi mūsų akcija ir sakė, galu gale Rugsėjo 1-ąją buvo prisiminti jų vaikai. Juk dažniausiai dovanomis mokslo metų pradžioje apipilami vaikų namų auklėtiniai”, – kalbėjo politikas.

K.Kišonas sakė šią akciją sugalvojęs pats. „Aš visa tai sugalvojau. Partija prieš Rugsėjo 1-ąją surado rėmėjų. Jie sutiko paaukoti daugiau nei 11 tūkstančių litų pirmokų dovanėlėms. Kiekvienam pirmokui nupirkome būtiniausių mokslo priemonių už 7,86 lito”, – pasakojo K.Kišonas.

Paklausus, kaip jautėsi sužinojęs, kad Švietimo skyriaus vedėjui teko rašyti pasiaiškinimą už pagalbą, jis atsakė: „Tikrai nepadarė nusikaltimo. Teko man bendrauti su Šipeliu. Jis man teigė, kad įstatymų nepažeidė. Jeigu kartais jis bus nubaustas, manau, socialliberalai apgins. Parašysime ginamuosius straipsnius į dienraščius. Tačiau nemanau, kad už tai jam būtų skirta nuobauda”.

Raimonda Mikučionytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.