Ilgapirščiai sprunka atsišaudydami

Pirmadienio naktį apiplėšimą įvykdžiusių ilgapirščių ieškoję teisėsaugininkai užklupo įtariamuosius daugiabučio kieme. Nespėjus išsiaiškinti, ką pastebėti vaikinai veikia atokiame užkampyje, paleista kulka sužalojo vieno pareigūno koją.

Prasidėjo nuo apiplėšimo

Vėlų vakarą Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojų pranešimas apie įvykdytą apiplėšimą buvo perduotas visiems mieste patruliavusiems pareigūnams. Į policiją kreipęsis nukentėjusysis teigė buvęs sumuštas ir netekęs dviračio. Nusikaltėlių taikiniu tapęs vyriškis įsidėmėjo užpuolikus, todėl jo apibūdinimu vadovavęsi pareigūnai mėgino surasti įtariamuosius.

Apie antrą valandą nakties miesto centre patruliavę pareigūnai išgirdo keistą šurmulį. Tankiai sustatyti gyventojų automobiliai trukdė įvažiuoti į kiemą, iš kurio sklido triukšmas, todėl išlipęs iš tarnybinės mašinos vienas ekipažo narys nuėjo patikrinti, ar ten nėra susirinkę ieškomi vagišiai. Tarp Kęstučio gatvės ir Karaliaus Mindaugo prospekto esančiuose namų kiemuose pastebėta grupelė įtariamųjų bandė teisintis esą jie išėjo pasivaikščioti ir pavedžioti savo keturkojį, nors jokio šuns aplink nebuvo matyti. Vos tik policininkas ryžosi prieiti arčiau, vienas iš įtariamųjų akimirksniu išsitraukė ginklą ir į jį šovė. Ginkluoto pasipriešinimo metu Apsaugos skyriaus Reagavimo rinktinės pareigūnui buvo peršauta koja.

Praėjus beveik pusantros valandos po nelaimės, Kauno miesto VPK buvo gautas pranešimas iš Kauno Medicinos universiteto klinikų, jog 39-erių metų Valerijus Z. dėl patirtos traumos pateko į medikų globą. Laimei, sužeidimas grėsmės gyvybei nekelia. Teigiama, jog pareigūnui kulka pataikė į šlaunį.

Du įtariamieji sulaikyti

Vakar „Kauno dienos” kalbintas Kauno miesto VPK Apsaugos skyriaus viršininkas Kęstutis Jankauskas patvirtino, jog apie dvylika metų vidaus tarnyboje dirbantis jo pavaldinys, kuriam medikai diagnozavo šautinę kiauryminę žaizdą, patyrė raumenų sužeidimus. Anot vadovo, suteikus būtinąją pagalbą pareigūnas išleistas gydytis į namus, bet darbe ilgą laiką pasirodyti tikriausiai negalės.

„Daugeliui suprantama, jog naktimis besišlaistantys asmenys dažnai būna agresyvūs, todėl tenka susitaikyti su reiškiniais, kai sulaikytieji pradeda piktžodžiauti, spardytis ar trankyti policijos tarnybinį automobilį. Tačiau tokių akiplėšiškų atvejų, kai pareigūnui pasipriešinta ginklu, mūsų praktikoje dar nebuvo pasitaikę”, – konstatavo K.Jankauskas.

Viršininko įsitikinimu, šioje situacijoje daugiau nulėmė ne ankstesnis pranešimas apie plėšimą ir atimtą dviratį, bet teisėsaugininkų instinktas atkreipti dėmesį į įtarimą sukėlusį triukšmą: „Pareigūnai ketino apžiūrėti, ką grupelė triukšmadarių veikia tokiu paros metu tamsoje skendinčiame kieme, nes paprastai tokiose vietose įvykdomos įvairios vagystės bei kiti nusikaltimai”.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, todėl teisėsaugininkai plačiau įvykio aplinkybių nekomentuoja. Neoficialių šaltinių teigimu, du įtariamuosius pavyko sulaikyti, tačiau kol kas nenustatyta, koks ginklas buvo panaudotas.

Uostamiestyje sužeidimų išvengta

Panašus incidentas pirmadienio naktį įvyko Klaipėdoje. Apie pirmą valandą nakties Šilutės plente ginkluotas plėšikas užpuolė ten stovėjusio „Renault 19” markės lengvojo automobilio vairuotoją. Pastarasis, išvydęs su ginklu į automobilį įlipusį iš matymo pažįstamą 24-erių metų jaunuolį, bandė pasprukti, tačiau užpuolikas ėmė vytis jį iš paskos ir šovė iš turėto revolverio.

Netrukus į incidento vietą atvykę patruliai ne iš karto sulaikė ginkluotą plėšiką, bandžiusį nusitaikyti ir į pareigūnus. Laimei, vienintelis jo šūvis į policininkus buvo netaiklus, todėl pareigūnai sutramdė, nuginklavo ir sulaikė 22-ejų metų Olegą Tupičenko. Drauge su pastaruoju teisėsaugininkams įkliuvo ir antras įtariamasis, nusikaltimo metu bendrininkavęs su ginkluotu užpuoliku ir mėginęs nuvaryti šūviais nubaidytos aukos automobilį.

Paaiškėjo, kad O.Tupičenko naudojosi revolveriu, pritaikytu šaudyti 6 milimetrų šratiniais šoviniais. Ginkluotas užpuolikas iškart po sulaikymo buvo uždarytas į areštinę.

Tomas Jarusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Ilgapirščiai sprunka atsišaudydami"

  1. incognito

    Klaipėda. Policininkai sulaike ne tuos zmones. tam paaiskejus, apkaltino juos ppasipriesinimu, nes negalejo paaiskinti, is ku pas sulaikytuosius tokios zaizdos ant galvu 👿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.