Socialdemokratai priešinsis baltarusių kankinimui darbu Lietuvoje, tvirtina B. Vėsaitė

Socialdemokratai ketina priešintis nekvalifikuotos darbo jėgos iš Baltarusijos įvežimui ir žmonių kankinimui ilgomis darbo valandomis bei mažais atlyginimais, tvirtina Socialdemokratų frakcijos Seime narė Birutė Vėsaitė.

„Suprantu, kad Lietuvoje trūksta aukštos kvalifikacijos šaltkalvių, suvirintojų. Galėčiau pateisinti, kai statybos įmonės įsiveža darbo jėgą iš Baltarusijos, – pirmadienį spaudos konferencijoje Seime kalbėjo B. Vėsaitė. – Bet esame prieš tai, kad mūsų jaunimas sėdėtų be darbo, o mes įsivežtume baltarusius ir galėtume juos kankinti ilgomis darbo valandomis bei mažais atlyginimais”.

Parlamentarės tvirtinimu, ji neturinti informacijos, tačiau girdėjusi apie prekybos centrų ketinimus prašyti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išduoti baltarusiams leidimus dirbti kasininkais Lietuvoje.

Pasak jos, pardavėjų darbui ypatingos kvalifikacijos nereikia, todėl didieji prekybos centrai turėtų keisti darbo sąlygas, darbo užmokestį ir „baigti eksploatuoti mūsų žmones”, o ne įsivežti darbuotojus iš kitų šalių.

Todėl, anot socialdemokratės, jų partija solidarizuosis su profesinėmis sąjungomis ir kreipsis į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, kad „tokie darbo ir gyvenimo leidimai baltarusiams nebūtų išduodami”.

2005-09-05 12:42

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.