Vokiečiams Klaipėda – dar neatrastas miestas

Rugsėjo 2-4 dienomis Klaipėdos miestas buvo pristatytas tradicinėje parodoje „Riugana-2005”, vykusioje jau 10 kartą. Nors Klaipėda ir Riūgenas jau senokai yra miestai-partneriai, tačiau parodos lankytojai apie Lietuvos uostamiestį klausinėjo ir gana keistų dalykų.

Klaipėdos miestas šioje parodoje dalyvavo pirmą kartą. Lietuvos uostamiestį atstovavo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė, Turizmo ir kultūros informacijos centro darbuotojos Romena Savickienė bei Rasa Dirgėlaitė.

Šiaurės Vokietijos gyventojams Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras pristatė turizmo galimybes mūsų krašte – apgyvendinimo paslaugas, lankomus objektus, dviračių takus, keltų linijas ir kita. Nors Riūgenas taip pat turi nuostabius paplūdimius, Vokietijos gyventojai ypač domėjosi poilsio galimybėmis Klaipėdoje, Palangoje ir Neringoje.

Nors kai kurie parodos lankytojai jau buvo apsilankę mūsų krašte, tačiau buvo ir tokių, kurie nežinojo, kur yra Klaipėda ir kokios yra trys Baltijos šalių valstybės. Klaipėdos stende buvo ir tokių interesantų, kurie domėjosi, ar mes tarpusavyje dar šnekamės rusiškai, ar turime parduotuvėse dešros ir silkės, tačiau nežiūrint viso to, visi buvo pasiruošę aplankyti mūsų šalį.

Parodos metu Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė J.Simonavičiūtė susitiko su Bergeno miesto mere Andrea Kioster , Riūgeno apskrities prezidente Gisela Lemke, Oldenburgo miesto atstovais ir kitais oficialiais asmenimis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.