Traumų išretintai rinktinei – dar vienas smūgis

Vienam po kito sveikstant traumų neseniai pakirstam krepšininkų ketvertui, Lietuvos vyrų rinktinės trenerį Antaną Sireiką savaitgalį pribloškė naujas smūgis – iš rikiuotės išėjo vienas lyderių Arvydas Macijauskas.

Trejų metų sutartį su NBA klubu „New Orleans Hornets” pasirašęs 25 metų 192 cm ūgio atakuojantysis gynėjas nėra tikras, kad spės pasveikti iki rugsėjo 16-ąją Serbijoje ir Juodkalnijoje prasidėsiančio Europos čempionato.

Anot pirminių tyrimų, jam yra įtrūkęs kairės kojos blauzdos raumuo. Šiandien A.Macijauskui bus atlikta echoskopija bei tikslinama diagnozė.

„Po trečiadienio varžybų su latviais A.Macijauskas sakė, kad negali sportuoti – reikia ramybės kojai. Tad kitą dieną su airiais jis nežaidė. Šeštadienį atėjęs į pratybas pasimankštino atskirai.

Savaitgalį su apsaugine nosies kauke jau sportavo Kšyštofas Lavrinovičius bei po alkūnės uždegimo atsigavęs Simas Jasaitis.

Šiandien rinktinė ilsėjosi, o pirmadienį treniruotėje aš tikiuosi sulaukti ir prakirstą smakrą besigydančio Roberto Javtoko”, – vakar vylėsi A.Sireika.

Treneris dar negalėjo pasakyti, kada į darbą įsitrauks per mačą su Airija koją kiek pasitempęs Dainius Šalenga.

Žaidėjas nerimauja dėl formos

– Jau per dvikovą su Latvija „Siemens” arenoje turbūt buvo kažkas negerai, nes žaidėte ant blauzdos užsimovęs elastinį įtvarą, – A.Macijauskui vakar priminė „Lietuvos rytas”.

– Skaudėjo. Penktadienį atliko testus. Magnetinio rezonanso procedūra parodė, kad apie porą centimetrų įplyšęs blauzdos raumuo.

Vaikštant truputį skauda, pašlubuoju. Nėra taip, kad reikia ramentų. Tris dienas pailsėjus lyg ir šiek tiek palengvėjo, bet vis tiek – nieko gera.

– Šeštadienį darbavotės treniruoklių salėje. Gal viskas susitvarkys greičiau, nei tikitės?

– Galiu atsargiai mankštintis. Bet vis vien nesu normalios sportinės formos, o ją praradus nebeaišku, ar spėsiu pasveikti iki Europos čempionato.

Kol kas jokių kojos procedūrų man nedaroma, reikia ramybės.

Po echoskopijos bus aiškiau.

– Kokia tikimybė, kad galėsite žaisti Europos čempionate?

– Daug negalvoju apie tai, stengiuosi išsigydyti.

Ne nuo manęs dabar tai priklauso. Pasveiksiu – tai pasveiksiu, o ne – tai ne. Į rugsėjo 8-ąją Maskvoje vyksiančias rungtynes su Rusija man nėra ko tikėtis važiuoti.

Rinktinėje ir taip suburta daug gerų krepšininkų. Nepakeičiamų žaidėjų nėra.

Gydytojas ir treneris suka galvą

Rinktinės gydytojas Robertas Narkus dar turi vilčių, kad papildomi tyrimai sušvelnins pirminę A.Macijauskui nustatytą diagnozę: „Taip įplyšus raumeniui paprastai atsiranda kraujosruvų, žaidėjai negali paeiti – apie 6 savaites vaikšto su ramentais. Praėjusį sezoną Italijoje Ramūnui Šiškauskui panašiai buvo nutikę”.

A.Sireika nerimauja, jog žaidėjų gretas retinančios traumos vis labiau trikdo pasirengimą čempionatui, iki kurio lieka 11 dienų.

Juolab kad ir sveikstantys žaidėjai negali treniruotis visa jėga. Stipresnių kontaktų per komandines pratybas reikia vengti R.Javtokui ir K.Lavrinovičiui.

Nerimo taip pat kelia kontrolinės rungtynės su Rusija.

Be to, treneriams prisidėjo galvosūkių atrenkant dvyliktuką – galutinę sudėtį lems ne tiktai atskirų žaidėjų pajėgumas, bet ir traumų pasekmės.

Regina Mundrytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.