Afganistane nužudytas kandidatas parlamento rinkimuose, nušauti penki policininkai

Sekmadienį Afganistane nužudytas kandidatas šalies Žemųjų parlamento rūmų rinkimuose.

Kandidatą Habibulą Džaną (Habibullah Jan) nužudė talibai, sakė provincijos vadovas Abdula Rahmanas (Abdul Rahman). Jis atsistojo šalia jo namų užkastos minos. „Jis buvo sužeistas, kai atsistojo ant šalia jo namų užkastos minos. Jis buvo nugabentas į ligoninę, kur mirė”, – sakė A. Rahmanas.

Su Talibano atstovais komentarui susisiekti nepavyko. Praėjusį mėnesį sukilėlių atstovas sakė, kad jie nepuldinės balsavimo apylinkių, tačiau rengs išpuolius prieš kandidatus. Iki šiol nužudyti jau šeši kandidatai.

Per sekmadienį surengtą pasalą Talibano sukilėliai taip pat nušovė penkis afganus policininkus. Tai naujausias smurto protrūkis prieš rugsėjo 18 d. vyksiančius parlamento rinkimus, kurių metu bus renkami Žemieji parlamento rūmai ir 34 provincijų tarybos.

„Per Talibano sukilėlių surengtą pasalą žuvo rajono policijos vadas, trys jo asmens sargybiniai ir sūnėnas”, – sakė pietinės Helmando provincijos gubernatorius Mochamadas Valis Alizajus (Mohammad Wali Alizai).

Po išpuolio kilus susišaudymui, buvo nušauti trys sukilėliai, dar du sužeisti.

Šiuo metu Afganistane dislokuota 20 tūkst. JAV karių, kurie daugiausia rūpinasi suaugumo užtikrinimu prieš rinkimus. Šalyje taiką taip pat užtikrina 10 tūkst. NATO karių bei kelios dešimtys vietos karių.
2005-09-04 17:06

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.