Šiaurinės dalies gyventojams – kantrybės testas

Uostamiesčio šiaurinės dalies gyventojai priversti laiką gaišti automobilių kamščiuose. Dėl gatvės tvarkymo darbų jie gali judėti tik siauru kelio ruožu. Be šio nepatogumo, rugsėjo 1-ąją, kuomet eismas suintensyvėjo, miestiečiams beveik visą dieną trukdė ir viduryje gatvės paliktas sugedęs didžiulis maršrutinis autobusas.

Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus teigia, jog tokia padėtis truks nebeilgai.

Šiuo metu tvarkoma likusi Herkaus Manto gatvės dalis – nuo Poilsio parko iki P. Lideikio gatvės ir jos sankryžos. A. Šimkus minėjo, jog gatvės asfaltavimas bus baigtas per porą dienų, nes yra tam tikrų darbo sunkumų ties keliuku į universitetą.

„Visi darbai šioje gatvėje bus galutinai pabaigti per tris savaites. Dar ruošiamasi praplatinti gatvę ties „Statoil” degaline, tačiau tai netrukdys automobilių eismui. O šį savaitgalį gatvė bus baigta asfaltuoti, – tikino valdininkas.

Jis teigia suprantantis šios miesto dalies gyventojus, tačiau šie esą ne mažiau piktinasi ir tuomet, kai gatvės yra neremontuojamos ir duobėtos.

„Juk per naktį negali nutikti stebuklas ir akimirksniu pati susiremontuoti kelio danga. O rugsėjo 1-ąją kamščiai susidarė ne dėl gatvės remonto, o dėl sugedusio 6-ojo maršrutinio autobuso”, – sakė svarbiausias miesto „ūkvedys”.

UAB „Pajūrio autobusai” direktorius Kazimieras Šiaulys neneigė šios informacijos.

„Atsitiko bėda, sugedo mechanizmas rato viduje. Ir kol jo nepakeitėme, negalėjome autobuso patraukti. Pripažįstu, kad tai sunkino eismą. Tame pačiame kelio ruože vyksta remontas, rugsėjo 1-oji, sugedęs autobusas – blogiau nebūna”, – apgailestavo direktorius.

Dar viena „karšta” miesto arterija – K. Donelaičio gatvė, kur ties Slaugos ligonine taip pat vyksta darbai. A. Šimkus tikino, jog vairuotojai turėtų būti budrūs ir nesukti į šią gatvę.

„Ne vienas į ją pasuka dėl įpratimo, nors sankryžose su S. Daukanto ir Liepų gatvėmis yra pastatyti kelio ženklai „Aklavietė”. Jie tikrai ten yra, pats važiavau pažiūrėti”, – kalbėjo departamento direktorius. – Šiuo metu ten statomas ligoninės priestatas, tvarkomos visos komunikacijos.”

Iki spalio pabaigos dar ruošiamasi galutinai sutvarkyti Minijos, Jaunystės, Mokyklos dubliuojančiąją ir kitas duobėtas gatves, taip pat vieną Baltijos prospekto pusę – nuo Minijos gatvės. Pasak A. Šimkaus, nemažai dėmesio bus skiriama ir namų kiemų tvarkymui.

„Turime pakankamai lėšų, kurias skyrė miesto Taryba. Jau dabar gatvėms tvarkyti panaudojome beveik vieną milijoną litų, dar ruošiamės investuoti apie 300 tūkst. Lt”, – minėjo jis.

Ingrida Albrechtienė

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.