Kurortuose kyla nuomos kainos

Būstų nuomos kainos Lietuvos kurortuose atima žadą. Daugiau pinigų nei praėjusią vasarą reikia mokėti ne tik viešbučiams, bet ir privačių būstų nuomotojams.

Kopijuoja kaimynus

Interneto svetainės, reklamuojančios nuomojamus būstus, savininkas teigė, jog kai kurie nuomotojai kainas kelia vien dėl to, jog taip daro ir jų kaimynai.

„Trečdalis nuomotojų pakėlė kainas 20–50 litų parai, tačiau iš karto pastebėjo, kad skambina mažiau klientų”, – teigė interneto svetainės savininkas.

Butą Nidoje išnuomojanti Monika įsitikinusi, jog klientų nemažės. Ji pati kainas padidino 10–20 litų parai, tačiau atviravo, jog šį skirtumą žmonės dažniausiai nusideri.

„Pakėliau kainas, nes atvažiuoja didesnis skaičius žmonių, nei buvo susitarta”,– piktinosi nuomininkė.

Apartamentus Juodkrantėje nuomojanti Antanina tikino, jog padidinti kainas privertė pabrangęs maistas, šildymas ir elektra.

Nuvilioja nuomininkus

Priešingai nei Neringoje, Palangoje nuomojamų butų ir kambarių kainos beveik nepasikeitė. Verslininkai tikino, jog nuomos kainos nesikeičia dėl konkurencijos.

„Bijome didinti kainas, nes prie įvažiavimo į miestą gatvėje kiti nuomotojai siūlo kambarius po 15–20 litų. Dėl šios priežasties daugelis mano butą užsisakiusiųjų klientų taip ir neatvažiuoja”, – skundėsi ponia Zita.

Butų kainos auga lėčiau

Palangos informacijos centro vadybininkė Egidija Smilingienė pastebėjo, jog butų kaina pasikeitė nedaug, tačiau pabrango vilų, kotedžų ir viešbučių kambarių nuoma. Tam įtakos turėjo personalo algų kėlimas.

„Kainas padidinome 50 litų, nes daugiau atsieina skalbyklos paslaugos, komunaliniai patarnavimai, maistas ir benzinas”, – „Klaipėdai” tvirtino vilos „Vitalija” savininkė Vitalija Garolienė.

Kainos svyruoja

Dvivietis kambarys Neringos viešbučiuose kainuoja nuo 80 iki 280 litų, o Palangos poilsio namuose kainos svyruoja nuo 50 iki 500 litų.

Privačiame Palangos sektoriuje galima rasti ekonominės klasės butų už 30–50 litų ir prabangių apartamentų už tūkstantį ir daugiau.

Norint praleisti naktį bute Nidoje reikia pakloti nuo 170 iki 2 200 litų.

Pigiausiai kurortuose galima apsistoti kempinguose. Nidoje nakvynė su palapine kainuoja 15 litų bei 20 litų asmens mokestis, o Palangoje – 10 litų be 5 litų asmens mokesčio.

Brangiausia nuoma tiek Neringoje, tiek Palangoje – kotedžų. Jų kainos svyruoja nuo 250 iki 5 tūkst. litų parai. Aprašymuose kotedžų nuomininkai viliojami dangaus žydrumo baseinais, vaizdais į jūrą, moderniu interjeru ir ramybe.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Kurortuose kyla nuomos kainos"

  1. as

    nu nu tai jau geriau i uzsieni vaziuoti.Buvom neseniaivokietijoj,tai issinuomojom liuksinius apartamentus su sociais pusryciais trims zmonems uz 77 eurus,o pas mus tai kazkoks siaubas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.