Lietuvos darbo rinkoje moterys vis dar jaučiasi diskriminuojamos, rodo apklausa

Lietuvos darbo rinkoje dauguma moterų vis dar jaučiasi diskriminuojamos.
Kaip rodo viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „TNS Gallup” atlikta apklausa, 64 proc. respondentų pastebi diskriminaciją įsidarbinant. Kas antras apklaustasis mano, kad moterys, palyginti su vyrais, turi blogesnes įsidarbinimo galimybes, prastesnes darbo sąlygas ir gauna mažesnius atlyginimus. 45 proc. vyrų galvoja, kad moterų situacija darbo rinkoje yra prastesnė nei vyrų.

58 proc. apklaustųjų mano, kad moterys už tą patį darbą gauna mažesnį atlyginimą nei vyrai. Tam pritaria du trečdaliai apklaustų moterų ir pusė vyrų. Nelygias įsidarbinimo galimybes ir nevienodą atlyginimą labiausiai jaučia 40-60 metų moterys. Daugiau nei 70 proc. jų patyrė diskriminaciją ieškant darbo.

Anot „TNS Gallup” Žmogiškųjų išteklių tyrimų departamento vadovės Almos Tamošaitytės, apklausoje dalyvavusios moterys pastebi didesnę moterų diskriminaciją nei vyrai. Vidutiniškai 22 proc. punktais daugiau moterų nei vyrų mano, kad abiejų lyčių padėtis darbo rinkoje nėra vienoda.

47 proc. respondentų teigimu, su diskriminacija darbo rinkoje kovoti padėtų šeimai palankių darbo formų diegimas darbovietėse: lankstesnės darbo valandos, galimybė tam tikrus darbus atlikti namuose ar vaikų priežiūros centrų darbo vietose steigimas. Vis dėlto 28 proc. apklaustųjų yra didesni pesimistai ir mano, kad tokios priemonės situacijos nepakeistų.

2008 metų kovo-balandžio mėnesiais atliktoje apklausoje dalyvavo daugiau nei 1000 Lietuvos gyventojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.