Žvaigždės ragino pasaulį kovoti su klimato kaita

Vienos ryškiausių pasaulio popmuzikos žvaigždžių, pradedant „Red Hot Chili Peppers” ir baigiant Madonna (Madona) bei „The Police”, šeštadienį pasirodė per visame pasaulyje vykusius „Live Earth” koncertus ir ragino gerbėjus bei vyriausybes kovoti su pasauliniu atšilimu.
Dešimtys tūkstančių žmonių susirinko į koncertus Sidnėjuje, Tokijuje, Šanchajuje, Hamburge, Johanesburge, Londone, Vašingtone, Naujajame Džersyje ir Rio de Žaneire pasiklausyti „Bon Jovi”, Jamesas Bluntas (Džeimsas Blantas), „Linkin Park”, Shakiros (Šakiros) ir daugybės kitų atlikėjų.

Šie koncertai, kuriuos surengė aplinkosaugininkai ir buvęs JAV viceprezidentas Alas Gore’as (Elas Goras) iš viso truko daugiau kaip 22 valandas ir baigėsi Rio de Žaneiro Kopakabanos paplūdimyje ir Naujojo Džersio futbolo stadione.

„Jūs esate „Gyvoji Žemė”, – Naujojo Džersio stadione „Giants” susirinkusiai miniai nuo scenos, padarytos iš senų padangų, sakė A.Gore’as.

Pakėlęs ranką, lyg darytų priesaiką, A.Gore’as paskelbė septynių punktų pažadą, kurį ragina duoti ir kitus, – sumažinti anglies dvideginio išmetimą į atmosferą ir stengtis paveikti vyriausybes bei darbdavius, kad jie labiau stengtųsi išsaugoti planetą.

„Šiandien du milijardai mūsų susitiko daugiau kaip 130-yje valstybių septyniuose žemynuose, – sakė A.Gore’as, kurio žodžius palydėjo pritarimo šūksniai. – Tokiais laikais kaip šie, reikia veiksmų: prašom pasirašyti „Live Earth” pažadą”.

Šou Londono Vemblio stadione užbaigė popmuzikos karalienė Madonna, be kitų dainų, atlikusi „Hey You”, parašyta specialiai koncertui „Live Earth”, o ekranuose už jos nugaros buvo rodomi ekologinių katastrofų vaizdai.

Madonna padėkojo A.Gore’ui, „už tai, kad jis pažadino pasaulį … ir už tai, jog sukėlė įsisąmoninimo, kad mūsų laikas baigiasi, laviną”.

Per šou Naujajame Džersyje buvo ir politinių akcentų. Rogeris Watersas (Rodžeris Votersas), atlikdamas tokius „Pink Floyd” hitus kaip „Money” ir „Another Brick in the Wall”, parodė JAV prezidento George’o W.Busho (Džordžo V.Bušo) lėktuvnešyje, po užrašu „Misija baigta”, kuris reiškė didelio masto karo veiksmų Irake pabaigą 2003 metais, atvaizdą, kurį žiūrovai sutiko garsiu švilpimu.

Pagal 1985-ųjų „Live Aid” ir 2005-ųjų „Live 8” pavyzdį surengtų „Live Earth” koncertų per radiją, televiziją ir internetą turėjo klausytis iki 2 mlrd. žmonių.

Tarp muzikos gerbėjų, aktyvistų ir rokerių buvo nemažai skepticizmo dėl to, ar popmuzika, kurios atlikėjai garsėja reaktyviniais orlaiviais ir limuzinais, gali propaguoti ekologišką gyvenseną.

Naujajame Džersyje, scenos užkulisiuose dainininkė KT Tunstall (KT Tanstol) ironizuodama sakė, kad pirmaisiais metais jos debiutinės kompaktinės plokštelės pardavimas nulėmė 650 mln. tonų anglies dvideginio išmetimą. Bet ji paskubėjo pridurti, kad bandė iš dalies tai kompensuoti pasodindama 6 tūkst. medžių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.